Hej dziewczynki..... Ja nadal wegetuję....bardzo źle przechodzę tą grypę.... we wtorek poszłam sobie zrobić badanie krwi, bo bardzo źle się czułam i no i okazało się, że mam 2,3 WBC. Zadzwoniłam do mojej Pani Hematolog i ustaliłyśmy, żeby do 08 marca przerwać branie Imatinibu. Od wczoraj nie biorę, ale nadal źle się czuję... mam szumy w uszach i brak mi sił.... Kiedy to się skończy? Jak ja za każdym razem będę tak źle przechodzić każde przeziębienie to ja dziękuję....
Basiu M nie zniechecaj sie, moze masz grype a ludzie obecnie bardzo choruja i ciezko ja przechodza, nawet zdrowi. Ja mialam dzisiaj wizyte ale z uwagi na duzy mroz odlozylam za tydzien, bo kawalek mam dojechac. Te szumy to czyzby od imatinib, czy on ma jeszcze jakos nazwe bo ja biore Nibix/imatinibum/. Organizm musi sie przyzwyczaic, ja na poczatku bralam interferon i tez mialam przeboje. Daj sobie troche czasu i trzymaj sie cieplo i zdrowo.Pozdrawiam
Jadziu w styczniu zaczęłam brać Meaxin, a później lekarka dała mi Imatinib Accord, jest to mniejsza tabletka i lepiej się ją połyka. Myslałam , że jak się odstawi to lepiej mi będzie, ale wcale nie jest lepiej.... wręcz mnie dzisiaj bolały kości od miednicy w dół, jakby mnie rozerwać chciało od środka i tak trzymało mnie ok. 30 min. Teraz wieczorkiem jest mi lepiej... Zobaczę co przyniesie jutro... Pozdrowionka dla Ciebie :)
Basiu - co do grypy - teraz panuje taka straszna grypa że zdrowych powala!!! Moi znajomi - młodzi, silni, zdrowi - leżą od ponad tygodnia z powodu grypy. Cieszmy się, że taki mróż i jakoś ten szalejący wirus wyleczy. Musisz leżeć i odpoczywać. To normalne, że będziesz osłabiona nawet dwa tygodnie. To tylko tak reklamy w telewizji głupio gadają, że grypa to dwa dni i przechodzi.
BasiaM
k55
Obie nowe, obie nie samotne :) Z nami dacie rade, a potem i bez nas zobaczycie, że jest dobrze :) Każdemu piszę, że w naszej chorobie potrzeba czasu. Organizm musi przyzwyczaić się do leku!!!
Oczywiście każdy jest na początku zagubiony. Ja by łam sama, bez forum. Cięzko było. Ból kości, ból stawów. Opuchlizna.
Piszcie i pytajcie. I pamiętajcie że będzie dobrze.