Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Fretka-flynn,
ja teraz mam utrzymywane tsh na poziomie ok.0,3 (ale jestem już 5 lat po), a na samym początku miałam ok.0,2. U nas tsh powinno być, jak to określił mój endo, bezpiecznie niskie w przedziale 0,1-0,4. Mi przy takim tsh jak Ty masz na początku jeszcze endo zwiększał dawkę ale niewiele.
Miłego, słonecznego i niekoniecznie upalnego dnia wszystkim życzę.
-
a co do brata to naprawde nie wiem skad to wzielas - moze pomylilas mnie z kim innym :) bo moj brat jest jeszcze gowniarzem i nie ciagnie go do malzenstwa hihi :)
-
sama jestem po niej i nie do smiechu mi ani zartow w takich sprawach
-
nie wiem czemu napisalas do do mnie - przeciez nie jestem szczesliwa ze znam tylu ludzi po tej strasznej chorobie - i prosze Cie czytaj troszke uwazniej - bo ja pisze ciagle o tych samych osobach :) a wcale nie jest ich tak duzo jak Ci sie wydaje :)
-
Maja
moja bratowa ? moj brat ma 19 lat :) nie ma nawet dziewczyny - chyba cos Ci sie pomylilo :) nigdy nawet nie pisalam tutaj o moim bracie (ze wogole mam brata hihi)
wiesz w rodzinie mam troche przypadkow raka ale sa to osoby ktore ''weszly do rodziny'' wiec nie sa powiazane zemna denetycznie
wspominam tu czasem moja ciocie po raku piersi - ona jako jedyna jest powiazana zemna genetycznie
wiesz co czesto wspominam o tych osobach tutaj (ciagle o tych samych) - wiec moze temu wydaje Ci sie ze tych osob jest tak duzo :) (ale pisze o tych samych) no ale nie powiem troche osob po raku znam - i powiem szczerze ze wolalabym zeby bylo ich duzo mniej :/ i nie wszyscy sa z rodziny - niektorzy to poprostu znajomi
wymienilabym Ci ich wszystkich - wtedy by Ci sie nie miezalo :)
no ale najwazniejsze ze Ci ludzie ktorych wymienilam kiedys - maja sie dobrze :) i niektorzy sa po raku naprawde dlugo :)
-
hej!
dziewczyny jakie macie TSH teraz na lekach?
u mnie 0,37 przy dawce Euthyroxu 100, ciekawa jestem czy zostawią mi tą dawkę czy zwiększą? a minęło około 4tyg odkąd zaczęłam przygodę z lekami.
-
bania
ja uwielbiam burze :) im wieksza tym lepiej hihi :) dodam ze uwielbiam spac jak pada deszcz :)
za to moja siostra tragicznie boji sie burzy !! a jest juz dorosla hihi
-
no takiej burzy to ja dawno nie przeżyłam po raz pierwszy sie bałam na szczęście narazie sie uspokoiło pozdrawiam serdecznie
-
ONA jeszcze raz dzięki
u mnie zrobiły się prawdziwe tropiki na dworze więc kombinuję co by tu począć ze sobą miłego dnia słonka i usmiechu dla całej gromadki
-
bania
nie ma za co :) ja pare razy tez mialam problem z kompem i potem nie moglam wejsc na forum :/ musialam pisac e-mail do dziewczyny z tego forum z prosba i link :)