Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • 7 lat temu
    Jestem tu nowa. Mam 43 lata. Zajrzałam na to forum w poszukiwaniu wiadomości na temat raka tarczycy.... poznałam Wasze historie..Sama miałam całą tarczycę usuniętą w lutym..Nie wiem jaki będzie mój wynik.
  • 7 lat temu
    U mnie były 3 duże guzy - w granicach 2 - 3 cm i mnóstwo małych. Biopsja tych dużych nie wykazała zmian nowotworowych ale te małe mogły być podejrzane. A właściwie jeden z nich....teraz czekam na ocenę histopat.
  • W poniedzialek mam wizyte u swojego endokrynologa a w czwartek.u drugiego ktory tez pracuje na przybyszewskiego w poznaniu....chce by zobaczyli jak oni to widza,I jakie mam.te wyniki ktor kolezanka wyzej pisala a mi nie robili jeszcze....pozdrawiam wszystkich
  • 7 lat temu
    A jak to jest z tymi węzłami tzn jak sprawdzają czy są przerzuty jestem po operacji prawie miesiąc poszłam z guzem na prawym płacie niestety trzeba było wyciąć całą tarczycę zostawili tylko kikuty węzłów nie usuwali i teraz moje obawy wzrosły :( ? I może mi ktoś powiedzieć jak wygląda pierwsza wizyta w Gliwicach zostawiłam im szkiełka do ponownego przebadania i czekam na kwieciem mam termin?
  • 7 lat temu
    a&a ja też miałam przeżuty do węzłów dokładnie do 3 i w drugim płacie mikroraka a teraz czekam na maj na jod.... pierwsza wiztyta to rejestracja i długa kolejka potem idziesz na bad krwi i usg szyi a na koniec wizyta u lekarza całość na 1 dzien ale długi bo ja przyszłam o k 7 a wyszłam ok 14,30
  • 7 lat temu
    ewka22 dziękuje :D czyli wałówkę trzeba zabrać obowiązkowo hihi a czy muszę być na czczo i czy brać tabletke tak jak zawsze?
  • 7 lat temu
    ja nie byłam na czczo i po tabletce eutyroxu ale jak masz wapno to lepiej sie wstrzymac z zazyciem:0 :D
  • 7 lat temu
    Nie nie zażywam wapna, a to spoko ;)
  • 7 lat temu
    .
  • 7 lat temu
    Olly. Na stronie 392 opisałam dokładnie jak wyglądała moja pierwsza wizyta w Gliwicach, którą miałam 01.02.2017r. Pozdrawiam :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat