Rak piersi

14 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    witajcie,dzisiaj zadzwoniłam i potwierdzono,że na wynik czeka się 2 do 3 tygodni,wcale mnie to nie uspokoiło;przepraszam,że tak późno piszę,ale to chyba nie ma znaczenia;a więc mam jeszcze 3 tygodnie do swoich myśli,trochę długo,pozdrawiam
  • 11 lat temu
    ja akurat nie miałam
  • 11 lat temu
    Dziewczyny, a czy przed operacją/zabiegiem usunięcia guzka mialyscie szczepienie przeciwko żòłtaczce?
  • 11 lat temu
    Sierotka oczywiście ,ze się badam :) i to co pół roku ,a nie tak jak niektorzy mowią ,,,,, że po takim dłuzszym upływie czasu wystarczy raz do roku albo i rzadziej ,Mam kolezanke taką szpitalna ,z ktora utrzymuje kontakt do dzisiaj no więc ona "przegapiła" badanie usg brzucha i okazało sie ze ma guzy na watrobie niestety duże no i niestety to jest przerzut! Możliwe ,że był juz wczesniej ,ale wczesniej byłoby łatwiejsze leczenie !!! Dodam ,ze nie wszystkie badania mozna robic co pól roku ,ale te ktore mozna robie :) A jeszcze jestem po dwóch operacjach ginekologicznych to tez się badam czesciej :))
  • 11 lat temu
    Anowi piekna historia pomimo wszystko ,tylko nie zapominaj koleżanko i miej rękę na pulsie .Jednak przebadaj co jakiś czas swoje ciałko.Tak zobacz co napisała koleżanka poniżej.Trzymaj się pozdrawiam:):):)
  • 11 lat temu
    U mnie minęło już 7 lat !! O raku dowiedziałam się robiąc usg tak profilaktycznie!! i to był szok! Usg robiłam prywatnie, w tym samym dniu miałam ,również robioną biopsje Wynik był za 3 dni (razem koszt tych badan wtedy 120zł ) U onkologa byłam także prywatnie wizyta wtedy 70 zł ,za 2 tygodnie byłam juz po operacji , po niecałym m-c od operacji miałam 1 chemie ,następnie radoioterapię.Muszę przyznac ,że takie ekspresowe leczenie bardzo ,ale to bardzo mi pomogło ,nie miałam kiedy sie zamartwiac byłam pozytywnie nastawiona .DLATEGO DO DZISIAJ JESTEM TU Z WAMI I BĘDĘ :)) POZDRAWIAM
  • 11 lat temu
    dopytaj Mariolu
    nawet jak każą tak długo czekać, to nie z powodu tego, ze to badanie musi tak długo trwać
    to ani dobry ani zły znak, ale wiadomo,, że długie czekanie w naszym przypadku doprowadza do szału:)
    ja czekałąm 5 dni
  • 11 lat temu
    W sumie to w sytuacjach standardowych na wynik biopsji czeka się 2 tygodnie, gdzieś tak słyszałam siedząc w poczekalni u lekarza. Ja myślę, że to dobry znak :). Głowa do góry!
  • 11 lat temu
    witaj Rybenka,zaczynam myśleć,że może coś źle usłyszałam,ale jak napisałaś,że wynik w ciągu tygodnia to naprawdę się wystraszyłam.Jutro zadzwonię do tej przychodni i dopytam już sama nie wiem co myśleć,dzięki,jak się dowiem dam znać
  • 11 lat temu
    witaj Mariolu
    cos mi sie ten termin wyniku biopsji wydaje za dlugi, postaraj sie cos przyspieszyc, samo badanie zajmuje kilka dni

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat