Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu

Użytkownik @czarownica44 napisał:
    ...Dużo jest pozytywnych, ale brakuje paru osób i wnioskuję, że już nie wrócą:(. Szkoda bo byli to dobrzy ludzie i również pomagali innym.....

Pozwoliłem sobie na wycięcie części Twojej wypowiedzi bo PIĘKNE TE SŁOWA!!!
    Wiesz, zawsze jak tu zaglądam to się łudzę że może dziś ....... chociaż jedno słowo.....
    Ale cóż my biedne żuczki możemy zrobić?
    Czy nam się to podoba czy nie musimy żyć dalej!!!
    Jak w przepięknym utworze Claptona "Tears In Heaven"
    Jestem pewien, że "Hanna" pierwsza kopnęła by mnie w tyłek i kazała się pozbierać. Pozdrawiam Cię Haniu gdziekolwiek jesteś
  • 11 lat temu
    dona, heniek, czarownica jesteście kochani dziękuję Wam bardzo. Może rzeczywiście jedną z przyczyn jest dieta ja bardzo dużo jem owoców spróbuję ograniczyć coby porównać. Chciałabym się pochwalić Wam dzisiaj odebrałam wynik histop. i lekarz powiedział mi że jest bardzo dobry. Pozdrawiam serdecznie pa
  • 11 lat temu
    Dona masz racje z tą przyczyną zapachu.
  • 11 lat temu
    pozdrawiam wszystkich serdecznie i też dołożę swoje spostrzeżenia,mój mocz niestety też śmierdzi ,raz mocniej a raz mniej i wydaje mi się że to zależy od tego ile pijemy i co zjemy,
    Margo posłuchaj Heńka on dobrze mówi ,trzeba wyjść między ludzi, nie bój się przecież worek tak szybko się nie odklei, ja wszędzie też chodzę i jeżdżę i nigdy mi się to nie zdarzyło,a mam zawsze przy sobie zestaw awaryjny ale nigdy z niego nie korzystałam, tyle tylko że psychicznie jestem zabezpieczona,mnie też wkurzają te podłączenia i kłopoty z tym wszystkim ale wtedy sobie myślę że dzięki temu jestem jeszcze na świecie i mam szanse na życie, jakby nie te worki to albo by nas już nie było albo już niedługo , więc nie wolno nam się do tego zrażać tylko się z tym pogodzić i są ludzie którzy mają o wiele gorzej niż my i cieszą się życiem i my też cieszmy się bo jesteśmy prawie zdrowi a te małe niedogodnienia jakoś się wytrzyma , pozdrawiam ,pa
  • margo jeśli mocz ma nieprzyjemny zapach to też mogą być bakterie. Zrób sobie badanie moczu. Ja zawsze wiem kiedy mam bakterie bo właśnie zapach jest niemiły.
    Odwagi , na początek chociaż krótkie spacery, potem już się przekonasz, że to nie będzie przeszkodą:)

Pozdrawiam wszystkich:))
  • 11 lat temu
    heniek
    teraz z innej beczki podpowiedz mi proszę czy Twój mocz też tak śmierdzi bo ja już sobie nie radzę całe życie byłam bardzo czuła na zapachy i w związku z tym między innymi mam okropnego doła. Dołują mnie bardzo te wieczorne podłączenia i wszystko. Kurczę nie potrafię się cieszyć boję się gdziekolwiek wychodzić na dłużej bo obawiam się że się zaleję. Jestem więżniem we własnym domu, ale tylko tu mi dobrze Pomocy
  • 11 lat temu
    heniek
    no popatrz jak mamy dobrze tyle pieniędzy, kto by pomyślał, ale by było gdyby przyszło nam płacić :)
  • 11 lat temu
    Heniek zrób badanie moczu i próby wątrobowe w badaniu krwi. A nie zmieniłeś diety ostatnio.
  • 11 lat temu
    Heniek
    Mąż miał podobnie, powodem są bakterie
  • Witaj Heniek
    Wydaje mi się, że mogą być bakterie , musisz zrobić analizę moczu.
    Pozdrawiam:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat