Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Widziałam jakiś zlot chyba z 200 cudownych motocvkli robiło wrażenie.
  • 11 lat temu
    Heniek a w sobotę byliście pod poznańskimi krzyżami? Bo jeśli tak to was widziałam:))
  • Heniek w Poznaniu byłam na chrzcinach, było sporo ludzi i nie było gdzie spać, dlatego wracałam tego samego dnia:)
    Sporo było tych motocykli, najważniejsza jest wspaniała atmosfera:) i że jesteś zadowolony:)
    Pozdrawiam:)
  • witam:)
    Heniek jak udał się zlot? i gdzie byliście?
    Ja wróciłam w nocy z Poznania, było super tylko krótko:)
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
  • ania2 dziękuję i na pewno ucałuję wnuki, a spić to się nie spiję bo nie lubię zbytnio alkoholu, jak już to małe ilości:). Za małe jak na moją posturę i moje możliwości:))
    Pozdrawiam:))
  • 11 lat temu
    Czarownica ucałuj Wnuki:)))No i faktycznie nie spij nam się za bardzo na chrzcinach żebyś mogła nam tutaj opowiedzieć jak minęła niedziela:))))) a 10 września jak zawsze kontrola będzie pozytywna:)))Dona dziękuję u mnie ok na razie nie odrasta więc jestem pełna optymizmu i cieszę się ,że Ty również tak wspaniale sobie poradziłaś i jesteś zdrowa:)))Na wnuki niestety czasami trzeba nieco dłużej poczekać ale na pewno doczekamy:))))Nie każdy ma tyle szczęścia co nasza Czarownica aż trójka w krótkim czasie:)))))Tak tak Heniek nie zmieniaj nam tematu tylko dawaj dzień i godzinę programu:)))Pozdrawiam Was:)))
  • Witajcie:)
    Też się cieszę jak czytam pozytywne wpisy i w datku tak dużo. Nie spodziewałam się, że forum będzie się tak rozrastać. Dużo jest pozytywnych, ale brakuje paru osób i wnioskuję, że już nie wrócą:(. Szkoda bo byli to dobrzy ludzie i również pomagali innym.

dona1955 mój wnuk pojawił się po 10 latach związku, więc u Ciebie na pewno też się pojawi:). Życzę Ci tego z całego serca:)

Heniek nie bądź taki i dawaj namiary:))

Pozdrawiam:)
  • 11 lat temu
    Heniek nie wymiguj się ,podaj dzień i godz.audycji w tvn bo wszyscy chcemy to zobaczyć,
  • 11 lat temu
    Czarownica tylko się za dużo nie spij na tych chrzcinach, trochę ci zazdroszczę wnuków bo ja nie mam i chyba nie będę mieć, mam jedną córkę jest już 5 lat po ślubie i nic, a nie jest już młodziutka i nie ma na co czekać, no ale nic na to nie poradzę , czasem coś im tam wspomnę ale za dużo nie mogę, mam małą sunię którą kocham strasznie i rozpieszczam ale to nie zastąpi wnuka, jeszcze mam małą nadzieję, pozdrawiam cię serdecznie i kontrola na pewno wyjdzie dobra, napisz
  • 11 lat temu
    Margo cieszę się że ci się udało z tym wężykiem tylko pamiętaj że go trzeba wymieniać co 6-8 tygodni bo dłużej to mógłby się zatkać,wiem że wit c jest dobra, ja zawsze piję herbatę z cytryną i jeszcze mi się nigdy nie zatkał,zaraz po operacji też mi przyszyli ale samo się urwało i od tego czasu nie przyszywają a jak widzę że trochę wyszedł to go wsuwam i jest ok,zdrowiej kochana i pisz
    Ania 2 tak 3 lata trwała moja walka o pęcherz, zachorowałam w 2009r -zatkany moczowód i niepracująca nerka i wtedy w czerwcu usunęli mi prawą nerkę z moczowodem aż do pęcherza( rana 34cm długa) i za mały wycięli margines w pęcherzu i po pół roku pojawił się rak w pęcherzu, w 2012 roku w tej ranie w pęcherzu zaczął rosnąć i trzeba było go całkiem usunąć i od lipca 2012 r jestem bez pęcherza i bez raka (teraz wzięli duży margines i mam nadzieję że wystarczający), wlewki nie pomogły ale niektórym pomagają,spotkałam ludzi którzy mieli po 5 i 10 lat spokoju po wlewkach i po tur, tak ze różnie to jest, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje,pozdrawiam i pisz co u ciebie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat