Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Ale mam coś w tej cewce moczowej, badania moczu miałam w styczniu. Dopiero cytoskopia wyjaśni może bliżej co tam jest.
-
jagababa i to jest dobra wiadomość:) Nie martwimy się na zapas:)) Wyniki są bardzo dobre, mocz czysty, guzów brak czyli jest super:))
-
No to super, uff, czyli wszystko na dobrej drodze :) Jeszcze tylko wyniki i wszystko będzie wiadomo :)
-
Byłam u innego chirurga urologa na USG, żadnych guzów nie widział, ale mam jakby zwężenie cewki moczowej, nie odpływa mi cały mocz od razu, część pozostaje w pęcherzu, nie mam krwi w moczu. Po odebraniu badań moczu: posiewu i cytologi, ma mi zrobić w szpitalu cytoskopię.
-
jagababa objawy które opisujesz to takie same jak u mojej teściowej tyle że ona leczyła się na zapalenie pęcherza moczowego oczywiście najpierw był ginekolog nefrolog urolog wszędzie prywatnie po kilka i nawet kilkanaście wizyt to wszystko trwało prawie 2.5 roku zaczęło się od pieczenia podczas oddawania moczu ból szczypanie i wręcz uczucie kłucia ( teściowa opisywała to tak jakby miała igły tam wsadzone)kilka razy było u nas pogotowie dali zastrzyk i do domu . W zeszłym roku w moczu pojawiła się krew była na pogotowiu bo już nie mogła wytrzymać z bólu oczywiście było wszystko OK zdaniem ginekologa 2 dni później miała wizytę w Pile (prywatnie)u urologa tam na dzień dobry po wynikach moczu i po tym jak teściowa mu powiedziała że sika krwią powiedział że na 100% ma guzy USG to potwierdziło ta wizyta była pod koniec grudnia 2013r. na 9 stycznia już była umówiona na operację usunięcia guzów wynik po 3 tyg tragedia 3G najbardziej złośliwy guz :( pod koniec marca tego roku miała wizytę guzy odrosły nie zgodziła się na usunięcie pęcherza obecnie ból jest taki sam jak przed operacją w styczniu wszystko wraca wręcz teściowa czuję się gorzej została skierowana na radio i chemioterapię w Bydgoszczy teraz czekamy na telefon kiedy ma się zgłosić na oddział jednym słowem nie jest wesoło jeśli będziesz mieć jakieś pytania proszę napisać maila Karola0704@o2.pl
Mam nadzieję że u Ciebie będzie lepiej
Pozdrawiam:)
-
To koniecznie napisz, jak wyszło. Nic się nie martw, będzie dobrze, bo nie ma innej opcji :)
-
Hej, byłam na spacerze wiosennym, trochę humor się poprawił. Nie mam jeszcze wyników cytologii, dopiero wczoraj robiłam badanie. Idę dziś prywatnie na USG do innego lekarza. Normalnie nie spocznę, jak nie wyjaśnię co tamtem dziad zobaczył i schował do karty bez pokazania mi.
-
Hejka Kochani :)
Piękna, sprzątająca sobota :) Lubię to. Ze względu na brak czasu w tygodniu, nadrabiam zawsze w weekendy - o ile nie pracuję :) Jagababa witaj. Dobrze trafiłaś, faktycznie powinnaś dostać wynik USG, a przede wszystkim lekarz musi Ci powiedzieć, co podejrzewa i co widzi. Ale nauczeni doświadczeniem ciągłych kontaktów z medykami, wszyscy wiemy, jak jest... Ech, większość z nich co jakiś czas powinna przechodzić obowiązkowy kurs empatii :) (o kulturze nie wspomnę ). Napisz koniecznie, jaki jest ten wynik cytologii. I nie martw się na zapas. Poza tym MY tu jesteśmy, by wspierać, radzić, zastanawiać się, podpowiadać, dzielić doświadczeniami, ponarzekać i pośmiać się wspólnie. A że nigdzie się nie wybieramy - no może niektórzy do Irlandii na chwilkę, czy do Międzywodzia :), zawsze możesz liczyć na Ekipę Wojowników.
Buziaki Kochani :)
-
Heniek , tylko Ci pozazdrościć:))
Chętnie bym pojechała, ale jak na razie nie mam możliwości.
jagababa dobrze, ze się ogarnęłaś i czas wziąć się za siebie. Objawy to najczęściej krwiomocz i bakterie w moczu, ale USG powinno wykazać jakieś zmiany, a mianowicie guzy lub jeden .
Dziwne, że lekarz nie dał Ci wyników, przecież to nie jego własność.
Możliwe, że to innego rodzaju zmiany, nie można nic stwierdzić bez badań. Dziwię się również, że każe Ci robić badania bez skierowania tylko za pieniądze .
Czekamy na wyniki:)
Pozdrawiam i głowa do góry:)
-
Cześć wszystkim. Trochę się ogarnęłam. Ale wstąpił we mnie duch walki. Mam pytanko, jakie były u Was pierwsze objawy, które doprowadziły do badania lekarskiego i w jakim badaniu odkryto nowowtwór?