Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
NIxe20 cieszę się razem z tobą , ja w lipcu będę miała 2 lata i mam nadzieję że też tak napiszę, że jest ok , pozdrawiam serdecznie i życzę dalszego dobrego zdrówka
-
Margo16 dzięki za odpowiedź i jeśli dowiesz się coś od tej pani to napisz mi, ja jem dużo cytryny i żurawiny i mocz jest dość czysty i bez śluzu, podejrzewam że mój moczowód jest gdzieś przekręcony i czasem jest ok a czasem się przytka aż boli nerka i gdy nim poruszam to czuję lekki opór i jak puści to mocz zejdzie i jest ok, zapisana jestem do urologa na 12.05 to zobaczę co on mi powie a wymianę mam dopiero 19.05 i też spróbuję się coś dowiedzieć, ale znając obecne realia to chyba muszę wybrać się prywatnie, cieszę się że u ciebie jest dobrze,że nie masz takich kłopotów jak ja, ja całe życie miałam pod górkę więc dziwne by było żeby teraz było lepiej , chyba taki już mój los, życzę Ci wesołych i szczęśliwych świąt i smacznej święconki, pozdrawiam serdecznie
-
heeej, ja tak trochę nie na temat, ale u nas kolejna wizyta za nami, wszystko w porządku, wyniki rewelacyjne:) i minęło prawie 2 lata od operacji. pozdrawiam i trzymajcie się.
-
Hej, dzięki za slowa wsparcia. :) Gdyby wyszły w posiewie jakieś bakterie, to mogłabym mieć nadzieję że moje objawy są przez nie powodowane. A tak, jeśli nie bakterii, a są objawy przypominające zapalenie pęcherza, to przyczyna może być o wiele gorsza.
-
Jagababa nie stresuj się kochana nie warto. Najważniejszym badaniem będzie cystoskopia ona Ci wiele wyjaśni głowa do góry)))).Mariagen poradzisz sobie i wszystko będzie dobrze!Czarownica dawno nic nam nie pisałaś o Twoich Skarbach:))))Pozdrawiam wszystkich.
-
mariagen_38 witaj na naszym forum.
Na pewno znajdziesz tu wsparcie i odpowiedzi na zadane pytania. Przeszłam już przez to , mogę powiedzieć, że jestem zdrowa:).
Krótka historia jest na początku.
Wlewki mogą pomóc, mogą przyhamować wznowę komórek rakowych, trzeba mieć taką nadzieję. Proponuje poczytać troszeczkę forum od początku i na pewno będzie tam trochę opisów.
Jeśli masz jakieś pytania to odpowiemy w miarę naszych możliwości.
Pozdrawiam :)
-
jagabab
jagababa napisał 7 godz. temu # .
Dziś odebrałam wynik posiewu moczu...Jałowy...
.
Cytuj jagababa napisał 7 godz. temu # .
Ja chyba zwariuję, mam myśli samobójcze...
skoro posiew jałowy to nie rozumiem drugiego wpisu, mocz czysty to trzeba się cieszyc, a nie załamywać. Pozbieraj się dziewczyno i napisz o co Ci chodzi. Wynik nie taki jak myślałaś?? bo nic nie rozumiem.
-
Najgorsze jest to, że ja w ogóle nie radzę sobie psychicznie z życiem, a TA SYTUACJA tak mnie jeszcze dobiła, że szok. Ja nie interpretuję wyników, wynik posiewu - jałowy- oznacza, że nie ma bakterii, a dolegliwości są...Czyli to nie stan zapalny pęcherza a ....
-
Witaj BEATO!Z psychiką to nie było w porządku,przez czterdzieści godzin to ja nie kontaktowałem,ale że jestem osobą b.religijną to sobie przetłumaczyłem,że jeszcze Pan Bóg ręki nie zamknął.Poza tym bardzo mnie pomogła rozmowa z psychologiem w ośrodku leczenia uzależnień w Łomży.Od bardzo długiego czasu(27lat)utrzymuję kontakty.Od tego czasu przestałem pić i palić.Byłem a w zasadzie jestem szczęśliwy.No trzeba z tego zakrętu wyjść.Bardzo pozdrawiam Tatę.Widzę że jestem troszeczkę dalej bo o wynik i dwie wlewki.Pozdrawiam Ciebie Beato
Marian 76
-
JAGABABA ! Weź się w garść!!!Nikt nie powiedział ,że będzie łatwo!
Mój tata od dziś w szpitalu, jutro cystoskopia i znów hamletowskie "pytanie jest czy nie coś nowego" ma oto jest pytanie!!!
Witaj Marian!Dobrze,że z psychiką u Ciebie ok!Tak trzymaj!Mój tata (65 lat) na początku była masakra psychiczna ale teraz walczy z tym gadem!Jest wielki!!!