Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
-
Witaj anula
Tak możesz braci leki przeciw bólowe i rozkurczowe dobra jest pyralgina no-osp lekarz powinien ci przepisać leki to sie może utrzymywać pare dni
Pozdrawia
-
Witajcie biore wlewki bcg po ostatniej 3 dostalam boli pęcherza i piecze mnie cewka moczowa przy oddawaniu moczu i nie tylko mam takie bole jsk przy zapaleniu pęcherza. Czy mogecwziac furagin zeby ustapily te dolegliwosci?
-
Roza, Bolek - dzisiaj lekarze-po analizie wynikow -przesuneli chemioterapie na termin za tydzien. Skutki uboczne daly o sobie znac 2 tygodnie po 4 chemioterapii. Zmalalo eGFR , do poziomu najnizszego w historii choroby czyli 41 , wzrosl mocznik , kreatynina do 1,68...krwinki biale 23,41 G/l . Stwierdzono stan zapalny i ponownie wdrozono antybiotyk.
Dona-mieszkamy w Warszawie , a w Krakowie mamy filie firmy/jezdze do Krakowa raz na 2 tygodnie.
Pozdrowienia <3 <3 <3
-
Moni 12 Strach ma wielkie oczy tak to najgorsze to jest to czekanie na zabieg najlepiej zachować zimną krew , czy radykalna jest ostateczna bo są dwa szpitale w Polsce które mają najnowszy sprzed że nie robią zabiegu tylko wiązką laserową wypalają to jest Dolno-śląskie Centrum Onkologiczne we Wrocławiu i chyba nie jestem pew al że ma Warszawa może się warto dowiedzieć
Pozdrawiam
-
Donna masz rację że ten co jest dobrze wyposażenie i są specjaliści te szpitale co ja w nich jestem to są jedne z najlepszych .to jet to że mam w czym wybierać i znam szpitale we Wrocławiu a to że jestem obrotny to nie da się ukryć muszę załatwiać sam synowie za bardzo w tym się nie orientują dopiero sie uczą jak to sie załatwia
A do terminu to jeszcze się spotkamy tu A mąż po tylu chemach i radioterapii to wyniki powinien być dobry najwyższy czas odpocząć od tego gada
Pozdrawiam życzę miłego dnia <3 <3
-
Bolek wybrała bym ten szpital gdzie jesteś pewny że jest dobry, ma nowy sprzęt i dobrych specjalistów, jesteś bardzo zaradnym człowiekiem i tak trzymaj, szybko załatwiasz sprawy i wiesz co chcesz, na pewno wszystko będzie dobrze, tyle już przeszedłeś że i to też szybciutko przejdziesz i znów będziemy tu pisać ,jeździć na rowerku i podlewać roślinki, napiszesz o terminie to wszyscy będziemy trzymać kciuki dla ciebie, mąż wczoraj był na tk a wynik będzie w poniedziałek i ja też mam wymianę wężyka w poniedziałek, ale myślę że będzie dobrze, pozdrawiam cię cieplutko
-
Moni12 nie bój się, widzisz że my wszyscy po radykalnej jesteśmy i żyjemy normalnie, to prawda że czekają was ciężkie chwile zaraz po operacji ale z każdym dniem będzie lepiej a najważniejsze że wytną gada i mąż będzie żył jak przed chorobą,pozdrawiam was serdecznie,będzie dobrze
-
Eliee bardzo dobre wiadomości od ciebie,będzie dobrze,dobrze że mąż pojechał z tobą do lekarza to i jego trochę na pewno uspokoiło i wyprostowało,najgorzej to bić się z myślami i wyobrażać sobie najgorsze a nie jest tak źle, mąż przez to weźmie się w garść i zacznie walczyć z chorobą a nie z wami, nie daj się a zobaczysz za jakiś czas że odniesie to skutek ,mężowi nie zaszkodzisz a pomożesz wam wszystkim, pozdrawiam cię i życzę zdrówka i wytrwałości, - czy ty jesteś z Krakowa, ja leczę się na Onkologii na Garncarskiej a mąż był na J.Pawła a teraz na Rydygiera
-
wczoraj byliśmy na konsylium. Będzie radykalna. W piątek mąż musi jeszcze iść na konsultacje urologiczna Ale lekarka powiedziała, że to tylko formalność. W środę mam do niej zadzwonić i powie kiedy zgłosić się do szpitala. Ale się już boję :(