Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Witaj Paulina_c.Helenki 1 L4 wypisze lekarz rodziny jak będzie potrzebna ale za zwyczaj nie ma potrzeby 2 Tak powinna sie ubiegać o grupę jak i o renta sie należy grupa też sie należy i dodatek pielęgnacyjny 153 zł Co do żywienie to to dietka lekkostrawna aby nie było zaparć Tak tu jest wszystko opisane wystarczy po czytać wpisów Pozdrawiam
  • Witam Moją mamę czeka niedługo operacja usunięcia pęcherza moczowego i wyłonienia urostomi. Potrzebuję pomocy w kilku kwestiach: 1.Czego potrzebuję, żeby dostać zwolnienie na opiekę nad mamą (14 dni). 2.Czy po operacji mama powinna ubiegać się o stopień niepełnosprawności i czy będzie miała tzw."zdolność do pracy"? (jest przed emeryturą) Czy przysługuje jej renta? 3.Co powinnam przygotowywać mamie do jedzenia przez pierwsze dni po operacji? Przepraszam jeśli gdzieś w tym wątku są już odpowiedzi na powyższe pytania. Nie zdołałam przeczytać wszystkich stron :( Z góry dziękuję za wszelkie rady.
  • 9 lat temu
    dziękuję Wam za odpowiedzi mąż jeszcze przez tydzien bedzie mial radioterapie. we wtorek bedzie u lekarki i o wszystko sie zapyta :-)
  • Witam moni12 Czy rozmawiałaś z onkologie na temat tych nutridrinkach ja wiem ze ich nie możną brać za dużo jedna butelka to jest zapotrzebowanie całego dnia Po radioterapii czy po chemii do chodzi sie małymi kroczkami nic na sile jedni szybko tyją inni dłużej do chodzą do siebie Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Kochani proszę Was o rady Co polecacie na przytycie po radioterapii? mąż nie schudł wiele ale widac to po nim bo zawsze był szczupły. Myślałam o nutridrinkach protein. Czy według Was taka kuracja przez dwa tygodnie po dwie butelki dziennie przyniesie jakieś rezultaty? pozdrawiam
  • Juz jestem po wizycie u p.onkolog.Mam wrócić z męża wynikiem histopatol. Wtedy będzie decyzja co dalej. Wytłumaczyła to wszystko,co sama już zdazyłam znaleźć w internecie o tym gadzie.
  • Tak Bolku! Po prostu podświadomie odrzuca myśl o tym złym...
  • Witaj Tosia a gdzie wałek Jak mąż na własne życzenie chce sie dołować chyba mu życie miłe Każdy z nas co cokolwiek jest podejrzenie to już się szuka pomocy A tu odwrotnie
  • Witam. Termin przyjęcia na oddział męża to 18 kwietnia.Przecież to 2 miesiące!!! Dziś biorę papiery męża i jadę z nimi do onkologa się skonsultować,mąż nie chce jechać,mam nadzieję że mi udzieli p.doktor informacji. O innym szpitalu mąż nie chce słyszeć więc pozostaje czekać do tego terminu ale zobaczymy co onkolog powie.
  • Decyzja będzie podjęta po histop. badaniu. Jak już wynik będzie,tzn.tak myślę . Wiem że będzie ciężko ,mężowi najtrudniej będzie w tym wszystkim...znów obawy co do jego decyzji...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat