Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Witam wszystkich Heniek na pewno nie odbieram tego jako atak bo wiem że też brałeś wlewki a ze nie mogłeś brać to pozostała tylko Radykalna J zacząłem wlewki w 2006 wrzesień i po 12 wlewkach mój pęcherz był czysty gdzie mi zmniejszono dawkę na słabsza bo musiałem wybrać całe 27 wlewek i do 2011 do listopada miałem czysty i zdrowy Tak Heniek ja się z tobą zgadzam że nie każdemu pomogą wlewki wiele osób po paru wlewkach musieli zakończyć leczenie bo mieli pogorszenie niż poprawy Pozdrawia
  • Tosia nikt nie rozwieje wątpliwości.One zawsze będą wam Towarzyszyć przy podejmowaniu decyzji. I nikt was nie wyreczy..Trzeba się leczyć.. Nie jesteście na przegranej pozycji. Życzę powodzenia. j.a
  • Janku19646! Napisałam tylko to,co nam przekazał urolog,kiedy robił USG.Być może chciał przyprzeć męża do muru żeby się zdecydował w końcu na leczenie. Dziękuję wszystkim którzy rozwiali moje wątpliwości,doradzili i mam nadzieję że dalej będą wspierać...Pozdrawiam i miłego dnia :D
  • Tosia Na USG nie widać czy guz jest zlosliwybardziej czy mniej. Tylko wynik Z HP rozwiązuje problem stopnia złośliwości gada.Bardzo istotną sprawą jest głębokość nacieku.Przy takiej sytuacji robilbym Turb wynik i konsultacje u urologa onkologiczna..To jest za poważne aby to zlekcewazyc. Tylko konsultacja pozwala na wybranie optymalnej opcji. Pozdrawiam.j.a
  • Mon-_m jesli nic sie nie zmieniło to tel do wieliszwa do dr. chwalińskiego to 22 7661500 tylko w poniedziałki
  • Bolek, Heniek ma racje ,że wlewki nie leczą ,miałem ch troche i po trzech Tubo w ciągu 2 lat decyzja, tylko radykalna daj szanse przeżycia .Wiem że ludzie po pierwszym Turbo żyją z tym po 10-15 lat i nic nie mają ,widocznie "są równi i równiejsi " u tego u góry. Pozdrowienia
  • .
  • Witaj Heniek Gdybym usunął pęcherz na początku to nie wiem czy dziś tu bym był z wami bo od początku wiedziałem ze będą przeżuty bo to nie były brodawczaki a siedział na wylocie przy zaworze ,A to że miałem przedłużone życie pęcherza to jestem bardzo wdzięczny swoim doktorom Wiadomo ze nie każdemu da sie wyleczyć gada wlewkami ale jest wiele osób którym wlewki wyleczyły raka może że to przy mniejszej złośliwość A to co miałem przerzut na wątrobę to jest inny rodzaj gada inż w pęcherzu był
  • Witaj Heńku! Mąż już po pierwszym turb miał wynik haigh grade czyli wysoka złośliwość ale był wtedy powierzchowny. Teraz mówił nam lekarz że już na USG widać że choroba jest agresywną i te trzy guzy są złośliwe. Pytanie tylko czemu nie mówią kategorycznie że pęcherz trzeba usunąć, tylko że kolejny turb i zobaczymy....o wlewkach nie wspomnę. Jestem zdruzgotana tym wszystkim...
  • Ale ja to wiem,on odrzucał wtedy myśl że coś moze że być nie tak,rodzinny mówił że to nic takiego i sobie odpuścił. ... Nikt nam nie wytłumaczył co oznacza high grade,dopiero jak zaczelam przeglądać internet w poszukiwaniu informacji to się dowiedziałam co to oznacza.jak trafilismy na naszego obecnego urologa dopiero nam oczy na wszystko otworzył i bez mrugniecia okiem zgodził się mąż teraz na szpital. Po prostu nie było wokół nas nikogo kto prosto w oczy by mężowi przekazał te złe informacje ,tylko każdy że to powierzchowny rak i będzie dobrze. Ech....życie...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat