Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
mon m
Mój mąż miał t3a. W trakcie operacji wykryto przerzut na węzeł chłonny, ktory usunięto. mąż mial dostac chemie ale lekarka zwlekala i zdecydowała się na radioterapie ktora maz mial po prawie 4 miesiacach po operacji. niestety przy badaniach do radioterapii okazalo sie, ze jest przerzut do kregoslupa. gdybym wtedy wiedziala to co teraz to szukalabym innego lekarza ktory poda chemie
-
Witam.
proszę o informację kogos kto mial operacje radykalną nowotwor t3 -z przerzutem na węzły chłonne. Czy podanie chemii pomogło i w jakim stopniu.
-
Julia tak jak napisał Bolek każdy przypadek jest inny jak poczytasz wcześniejsze wpisy to znajdziesz tam odpowiedz .Ja na przykład dochodziłem po zabiegu 17 dni w szpitalu a takie dochodzenie do "siebie" trwało u mnie około 7-8 miesięcy i zawsze mogło by być lepiej,ale nie narzekam ,pracuję trochę trenuję i jak stwierdził pan onkolog na razie nie muszę przychodzić do CO
-
-
Witaj
Julia
Nasze życie po za biegu jest normalne wykonujemy wszelkie prace jak przed zabiegiem Co do trwania pełnego powrotu do zdrowia to każdy z nas inaczej to przechodzi bo każdy organizm inaczej reaguje i inaczej się do chodzi do siebie Czy jest możliwy nawrot tu jest wielka nie wiadoma co za guz i jego złośliwość To wszystko czas pokarze Dużo możesz sie dowiedzieć wystarczy przeczytać wcześniejsze wpisy tu jest wszystko
-
Julia2612 mój mąż miał radykalną operację 6 kwietnia, więc zupełnie niedawno.
Po 8 dniach od operacji został wypisany do domu. Teraz jestesmy na etapie testowania woreczków.
-
Witam, mój tata za kilka dni będzie miał wycinane pęcherz wraz z węzłami chłonnymi i prostatą. Czy jest tutaj osoba która chciałaby odpowiedzieć mi na klika pytań na temat tej operacji?
np. Jak wygląda życie po operacji, ile trwa pełen powrót do zdrowia,jak wygląda życie z tzw "workami" i czy możliwy jest nawrót raka.
Proszę o szybką odpowiedz
-
Sierotko
Tak masz w 100% rację Tak te nasze raki i przeżuty te chemie to masakra Kiedyś syn zachorował coś mu tam brakował i też brał w it B17 i sie wszystko unormowało w organizmie i teraz jest ok :) :)
-
Rozumiem rozumiem ;)widzisz przyjacielu co choroba to inne zalecenia .Ja napisałam bo nasz przyjaciel ma raka prostaty z przerzutami do kosci :(i bierze w kroplówce ,wiesz w innych przypadkach to jest bardziej na zasadzie deski ratunku ,i ja to rozumiem kazdy chwyta się wszystkiego . :(
-
Sierotko My urostomicy często robimy posiew moczu i są bakterie i dlatego bierzemy wit c 100 Można ją zastąpić innymi posiłkami ale tak nam jest wygodniej łykać Jak nie ma potrzeby t nie ma co brać wita c 1000,Tak ja się zgadzam z twoją oferta naturalna że jest ok :)