Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Janku Jak najwięcej takich wiadomość i najdłuższego spokoju z tym gadem Aby nigdy nie wrócił tego Ci życzę Pozdrawiam serdecznie
  • Super wiadomość Janku tak ? trzymaj. Niedamy się gadom.Pozdrawiam wszystkich walczących i wspierających
  • Witam wszystkich na forum a w szczególności Janka,Bolka i Heńka.Heniek powinieneś dostać po "uszach"byłeś w Bydgoszczy a gdzie kawa. Ja również chcę dorzucić pozytywny kamyczek do ogródka Gai ,masz rację radykalna ratuję życie, miałem ją z robioną 8 miesięcy temu i mnie również odtworzono pęcherz z jelita i dziś po małych przygodach ,8 chemiach ostatnia 11.01.2016 usłyszałem w CO w Bydgoszczy od lekarza panu już dziękujemy teraz tylko kontrola u urologa.Czuję się dobrze podjąłem prace kontroluję sie u urologa i po za małym co nie co żyje mi się całkiem fajnie , czego również życzę wszystkim obecnym na forum i walczącym z tym gadem
  • 9 lat temu
    Witam Wszystkich.Gaju ucieszyły mnie wiadomości od Ciebie. Oby takich więcej. U nas też dobrze. Od ostatniego TURT minęło 1,5 roku. Mąż dostał 3 serie wlewek( w sumie 12). Kolejne cystoskopie i cytologie moczu wypadają bez zarzutu.
  • Gaju To jest wieki przykład dla wielu tu na tym forum i Tak trzymajcie jak najdłużej Pozdrawiam
  • witam, jeśli guz obejmuje w 50% śluzówkę to jest to stadium T2?
  • https://www.youtube.com/watch?v=GgIAqDI5OXA Dość dobry film instruktazowy
  • 9 lat temu
    Hej Gaja, bardzo sie ciesze, ze podjeliscie decyzje o operacji radykalnej i dzieki temu maz wyzdrowial. Wspieram Ciebie i meza myslami i trzymajcie sie cieplo -eliee
  • 9 lat temu
    Dzień dobry :) Dziś rano zawiozłam męża do ECZ w Otwocku na badanie kontrolne pęcherza zastępczego i nerek. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Od ostatniego pobytu w szpitalu minął już rok. Warto było podjąć decyzję o radykalnej, bo nasze życie się odmieniło diametralnie. I mam nadzieję, że gada pożegnaliśmy na dobre. Czego również wam wszystkim życzę. Pozdrawiam serdecznie forumowiczów i wspierających.
  • Ale mi się wstało ;) :DSawusia masz PW :D <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat