Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Kasiu a jaki jest wynik HP u Twojego Taty
-
Dzisiaj byłam w szpitalu u męża i pytałam doktorkę, która w tym pobycie męża się nim opiekuje o to TK, powiedziała, że po zakończeniu chemii, jak mąż będzie pod opieką poradni onkologicznej, to wtedy mu zlecą i będzie to jakies dwa miesiace po zakończeniu chemii. Czy u Was tez tak było?
-
Mój tato dziś był w poradni urologicznej przy szpitalu gdzie miał usówane guzy i gdzie będzie miał operacje usunięcia pęcherza. Lekarz który go przyjmował był w szoku ze tata dostał jakieś prywatne skierowania. Grzecznie mu powiedział ze operacja jest ciężka ale zrobią wszystko by się udała. Zupełnie inne podejście do człowieka. Tato tez zupełnie inny od razu niż po wizycie u lekarza który powiedział " najbardziej złośliwy nowotwór,usuniemy pęcherz jeśli zdążymy "
-
Siertokko ja jestem w grupie stomików Ja nie kupuje w sklepie korzystam z wysyłki Ja kiedyś zostawiłem trochę sprzętu w sklepie było ok Ale jak ja potrzebowałem pastę na odparzenie to usłyszałem cenę pasty od sklepowej Oni to sprzedają nikomu darmo nie dadzą I skończyłem ze sklepem
Heniek już sie pozbyłem szpital łyka wszystko tylko powiedziałem na urologii że mam worki na zbyciu dziewczyny chętne Tak że oddziały Urologiczne wszędzie przyjmą
-
BOlku jest jeszcze forum stomijne2 ale tam mało osób pisze.Można zapytac w sklepie gdzie kupujesz ,są pacjenci którym sprzętu nie wystarcza. :(
-
Sawusia tak jak najbardziej powinien mieć TK tylko się trzeba upomnieć Bo Maz nie ma swego lekarza prowadzącego i takie zamieszanie bywa
-
Bolku, masz bardzo dobre serducho.
A teraz znowu proszę o radę. Mój mąż ma teraz trzecią dużą chemię, na odwrocie karty ma rozpisane następne chemie i czwartą ostatnią. Jego znajomy z którym spotyka się od pierwszej chemii na rozpisce ma zaznaczony tomograf. Zastanawiam się czy mój mąż po zakonczonej chemioterapii bedzie miał TK?????
-
Sawusia Jak mam za dużo worków to lepiej komuś dać niż je wyrzucić A mam tego bo dostałem Bedę musiał po dzwonić po szpitalach czy Hospicjach czy nie chcą
-
Mój tato ma mieć operacje 29ego w czwartek. W poniedziałek idzie już do szpitala a teraz 12ego ma konsylium. Psychicznie widzę ze trochę lepiej u niego. Zaczął jeść. Kupiłam mu w porozumieniu z lekarzem nutri drinki , widzę że jest mocniejszy i dużo lepiej wygląda. Oby tak dalej
-
Bolku, widzę, że Ty jak zwykle z sercem na dłoni i pomagający innym.
Dzięki Tobie i Heńkowi, przetrwałam trudny okres odklejania płytek, bez stresu, że mi czegoś zabraknie. Dziękuję Wam chłopaki bardzo.
Ja na szczęście już ogarnęłam zakładanie płytek i woreczków i niczego mi nie brakuje.
Pozdrawiam serdecznie.