Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
A to inna sprawa jak masz tak uzgodnione zawsze bierz więcej płytek niż worków jak stosujesz dwuczęściowe
-
Bolku, ta sprzedawczyni, która jest teraz na urlopie, wydawała nam sprzęt tak na raty, bo tak naprawdę to ja nie wiem jeszcze, czego i ile mi potrzeba, ciagle próbuję.
-
Sawusia Jak lekarz wystawił zlecenie na 3 mies to innej opcji niema wybierasz całość
-
Jak wybieracie sprzęt urostomijny? W sklepie w którym się zaopatruję, jest nowa sprzedawczyni, która twierdzi, że musze wybrać cały trzymiesięczny przydział.
-
Podobno nacieka . Jeśli chodzi o wynik hp to napisane było tylko ze hg naciekający żadnego innego oznaczenia. 19ego tata ma konsylium
-
Kasiu ważne jest aby ten gad nie był zbyt głęboko .żeby nie naruszył mięśniówki.Oraz jak najniższe G .To powinnaś dostać w opisie z HP .. Mam nadzieję że przed radykalną będą jeszcze raz zaglądać do pęcherza .U mnie po pierwszym zabiegu chcieli robić radykalną ale dzięki pewnemu lekarzowi dostałem jeszcze szanse i z niej korzystam już drugi rok z dobrym skutkiem .Takie rzeczy trzeba konsultować .Pozdrawiam i życzę powodzenia .j.a
-
Mój tato dziś dostał wynik z tomografii. Napisane tam jest ze u ujścia pęcherza widoczna jest masa guzowata wielkości 9 mm . Poza tym wszystkie narządy węzły,wątroba,śledziona ok. Mam coraz większą nadzieję że wszystko będzie dobrze
-
Delek, trzy dni temu nastawiłam kwas buraczany. Pewnie przedobrzyłam bo napakowałam taki czterolitrowy słój burakami, dodałam czosnek, ziele, listek i zalałam wodą z solą. Dzisiaj jest to jakieś troszkę słone, na litr wody dałam łyżkę soli. Jaki ten specyfik ma mieć smak? Bo kolor ma bardzo fajny.
-
Heńku, mój mąż miał robiony posiew w szpitalu i tam mu powiedziano, żeby zrobić to tak jak napisała Dona. Rano, zdjął stary worek, obmył stomię, założył nowy i z niego brał mocz na badanie.
-
Witaj Heńku ja wstaję wcześniej rano i zakładam nowy worek i po jakimś czasie spuszczam do pojemnika, ważne by po spuszczeniu jak najszybciej oddać do laboratorium( max do
2 godz) i zawsze zaznaczam by na zleceniu było zaznaczone że to mocz z urostomii . Pozdrawiam