Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Witam <3 Aniu, wczoraj wróciliśmy ze szpitala, mąż usiadł w SWOIM fotelu,że SWOIM pilotem TV -wyraz jego twarzy -bezcenny Ale kiedy żartobliwie stwierdziłam,że się cieszy, że jest w domu, odpowiedział, "cieszę się, że ty jesteś". Rozbił mnie kompletnie ;)Tak samo twój mąż, przy tobie i dzieciach będzie najszczesliwszy. I będzie szybciej dochodził do siebie i do zdrowia. Jeżeli chodzi o woreczki jednorazowe, to od początku ich nie stosowałam, niszczą skórę wokół stomii tym ciągłym zmienianiem. Dobrze przyklejona płytka trzyma się parę dni, zmieniam tylko woreczki. Sama się przekonasz i powoli dojdziesz do wyprawy. Początki są trudne, ale wszyscy przez nie przechodzilismy. Głowa do góry!trzymaj się ;) :)
  • Tzn. jeśli chcesz wspomóc męża leczeniem alternatywnym to myślę, że picie tej herbaty nic nie da. Są inne suplementy, które teoretycznie mogłyby mieć jakąś skuteczność. Lekarz powiedziałby że nie ma sensu ich brać, ja natomiast nie neguję suplementacji chociażby wspomnianą już wcześniej kurkuminą.
  • A co ta herbata miałaby robić, tzn. jaki efekt chciałabyś uzyskać poprzez jej spożywanie?
  • 8 lat temu
    Tak jak pisałaś, musi to skonsultować urolog .Utrzymywanie cewnika bez potrzeby, naraża tylko na powikłania.Znam osoby cewnikowane przez dłuższy czas, ale wynika to z innych jednostek chorobowych. Można okresowo podawać Furagine, trochę więcej pić ale to doraźne działanie.
  • Maba tylko zastanawiające jest czemu po zabiegu cewnik jest używamy od jakiś 6 tygodni
  • 8 lat temu
    Normalny cewnik Foleya powinien być wymieniany co trzy tygodnie, cewnik silikonowy co sześć tygodni. Niestety, długotrwałe używanie cewnika prowadzi często do stanów zapalnych i mimo utrzymania w czystości okolic intymnych jest częstym powikłaniem.
  • Ale tata Koko nie jest po radykalnej. Uważam, ze cewnik jest decydowanie za długo. To nie jest normalne żeby czlowiek po takim zabiegu był tyle czasu cewnikowany. Proszę, skontaktujcie się z dobrym urologiem bo ta cala sytuacja nie ma sensu. Priva sprawdzasz klikając na swój nick u góry.
  • 8 lat temu
    Ech, Leon,gdybyśmy mieli prawo wyboru.. :P
  • Koko, śluz na początku będzie się wydzielał, moczowód jest z jelita, a jelito ma to do siebie, że wydziela śluz. Tak mi to wytłumaczono. Teraz już to ustąpiło.
  • Aniu, mój mąż też w szpitalu miał jednoczęściowe. Jak wrócił do domu, wypróbowałam wszystkie. Jednoczęściowe trzeba często zmieniać, szkoda skóry. Natomiast dwuczęściowe, przyklejasz płytkę, która jest do tygodnia i zmieniasz tylko woreczki. Mąż na początku używał Densaca, teraz ma Colplastu, są one dwuczęsciowe. Musisz sama wypróbować. Na początku u nas to była masakra, wszystko się odklejało, aż Nasz Bolek mi powiedział, żeby nie uzywać za dużo kosmetyków, szare mydło i potem spirytus i było już dobrze. Skóra też musi się przyzwyczaić. Ale to wszystko minęło i teraz jest super.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat