Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Czytam Wasze wpisy i bardzo boli... Przypomina mi się wszystko jak na dłoni jak to było z moim kochanym tatą. Te wszystkie pytania, strach przed workami, czy dam radę, przed przerzutami... Analizuje taty dolegliwości i wyrzucam sobie ze może gdybym była bardziej czujna... Aż mi brakuje tchu ... Kochani życzę Wam by Wasza walka przynosiła rezultaty i dużo zdrówka życzę Wam i Waszym najbliższym <3 <3 <3
  • Tzn. trochę nie rozumiem, przy TURT pobrano wycinki z prostaty? To możliwe technicznie? Jeżeli w wyniku napisane jest że to rak pęcherza w komórkach prostaty to trzeba usunąć również pęcherz.
  • Morpheus, przy wycinaniu blizn z pęcherza lekarz nic nam nie mówiąć wziął wycinek do badań i wyszło co wyszło :( pewnie coś widział, że jest nie tak.. operacja czyli usunięcie prostaty?
  • Kala czyli rozumiem, że była wykonana biopsja prostaty z jakiegoś powodu. Był robiony tomograf? Będzie trzeba działać szybko i nastawić się na operację, ewentualnie chemia i radioterapia.
  • Aniu, to bardzo dobrze, że Twój mąż tak szybko dochodzi do siebie, a w domu będzie jeszcze lepiej. Co jedzenia, to trzeba bardzo uważać. Mój mąż miał wzdęcia, nie było gazów, brał na to ulgix i no-spę i pił ziołowe herbatki, ale to przechodzi. Nawet nie wiesz, jak się cieszę że Twój mąż wraca do domciu. Aniu i Mabo, chyba ta karta Dilo jest w Centrum, jak będziemy na wizycie to popytam.
  • Morpheus, badaniem histopatologicznym :( rak obejmuje 7% badanego materiału (nie wiem co to oznacza nawet) do lekarza tata idzie dopiero 11 stycznia, to dowiemy się czegoś więcej :(
  • Kala, a którym badaniem został potwierdzony przerzut na prostatę?
  • 8 lat temu
    Sawusiu , kartę DILO założył nam lekarz rodzinny po rozpoznaniu choroby. Zawsze mam ja przy sobie, podczas badań i leczenia. Pozdrawiam ;)
  • 8 lat temu
    Witam . Aniu, nam pokazywała sprzęt i wymianę woreczkow pielęgniarka na oddziale. Dała nam nr telefonu do pielęgniarki stomijnej, Skontaktowałam się z nią zaraz po przyjeździe do domu, na drugi dzień przyjechała. Zlecenie na sprzęt na pierwsze trzy miesiące dostałam w szpitalu, podbilam w swoim NFZ i podałam pielegniarce podczas wizyty, ona zawiozla do sklepu stomijnego. Jak ci pisałam, sprzęt przywozi mi kurier,ja zamawiam telefonicznie. Myślę, że oddział musi pokazać pacjentowi i rodzinie jak zmieniać płytki i woreczki, jakich kosmetyków używać. Dasz radę! ;)
  • Koko napisałam Ci priva

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat