Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Manuelka 80 witamy to ,ze cos sie pojawilo to nie musi oznaczac ,ze to intruzek wkradl sie . Moze to byc cokolwiek torbiel np. Marker podwyzszony ,ale nie tak strasznie .Napisz co lekarz proponuje obserwacje czy zabieg?Oprocz markera i usg mialas inne badania ?.NIE MARTW SIE NA ZAPAS . A symptomy kazda z nas miala inne a niektore zadne mnie bolal dolny odcinek kregoslupa i smieszne czkawka bolaca POZDRAWIAM
  • makro000
    nie.jest.tolek.refundowany
  • Witajcie dziewczyny,
    Proszę napiszcie jakie są pierwsze symptomy tej choroby. Mam wynik CA 70 a norma to 35....czy powinnam się martwić. Mam coś na jajniku... torbiel? ciekawe co...poza tym ciągle mam stany zapalne. Mam 30 lat, miałam już jedną operację mięśniaków i znowu coś...
    Jak czytam Wasze wypowiedzi niektóre to łza się w oku kręci...ale trzymajcie się, dobre Anioły są z Wami:)
  • Hycamtin
    poszłam.do.aptekizapytac.ocene
    osłabłam
    5fiolek,sprowadzonych.na.zamowienie....1830zł
    boshe.kochany!
    kasa.sie.znajdzie.czy.zadziałą.choc.troche?
    czy.ktoras.z.Was.to.brała?
    Jasia11:*
  • Ethernalmagic od rana myslalam czy cos napiszesz ? Sciagnelam cie myslami wyj....wy....wyj dziewczyno ile wlezie nie patrz czy sie to komus podoba czy nie. Liczysz sie TU I TERAZ , a my cie bedziemy wspierac na kazdym kroku .TO ,ze umylas naczynia i bylas za miastem to juz jest duzy sukces, malymi kroczkami idziesz do przodu i tak trzymaj .NASZA 25 latko .ZYCZE DU...............ZO SILY I MUSI BYC DOBRZE
  • 12 lat temu
    Oj, mysle ze tutaj to cie bardzo dobrze rozumiemy, ale to moze dobrze, ze sie poryczlas do bolu teraz? Trzeba wyrzucic z siebie zal do swiata podobno. Ja mialam z tym problem, plakalam po cichutku, ale niedawno sobie ryknelam zdrowo. Nie wiem czy mi pomoglo. Pomogloby mi przeswiadczenie ze jestem zdrowa.
    idz kochana, zarejestruj sie, trzeba ciagle do przodu
  • .miałam,sie.rano.zarejestrowac.do.przychodnina.wizyte.dopiero.teraz.ide,nie.miałam.siły.ak.po.prwadzie.wcale.niechce.tam.isc.
    rozsypka.totalna,zmywalamnaczynia.i.ryczałam.na.cały.głos.pierwszy.raz.od.baaardzo.dawna.
    wczoraj.byłam.ze.swoim.wspollokatorem.za.miastem,było.pieknie.nawet.opalenizne.złapałam...nawet.nie.wiecie.ile.mniekosztowało.zeby.sie.tam.nie.''popruc'',cały.czas.chciało.mi.sie.płakac....hm....nie.płakac...wyc.
    otwieram.oczy.i.czuje.zal.ze.sen.sie.skonczył,taki.bolesny.powrot.do.chu.....rzeczywistosci.
  • MoniaRak
    witaj,mi.lekarz.zaproponował.topotekan.jeszczenic.nie.umiempowiedziec.ale.chemia.przede.mna.
    kiedy.zaczełamczytac.o.skutkachubocznych.zrobiłomi.sie.słabo.i.darowałam.soebie.przegladanie.stron.
    mam.słabutkie.rokowania.wiec.stwierdziłam.ze.....ze.juz.i.tak.nie.zaszkodzi.
    bede.przyjmowac.wczesniej.niz.Mama.Twoja.wiec.moze.bede.mogłą.cos.napisac.
    na.poprawe.krwi.pije.pokrzywe.zjadam.kogelmogel.ipije.wino.Bycza.krew-jakis.wegierski.wynalazek.pomogło.
  • Anula30 super wiesci teraz nabierac sily i myslec pozytywnie .JEST I MA BYC DOBRZE NIE MA INNEJ OPCJI .UZDROWIENIE CHORYCH MODL SIE ZA NAMI .POZDRAWIAM SERDECZNIE USCISKI DLA MAMY
  • 12 lat temu
    Witam kochane panie moja mama jest już 4 tygodnie po ostatniej chemi i jak narazie ,,odpukać'' jest tak jak powinno za 3 tygodnie mamy badania kontrolne i aż boję się o nich pomyśleć, pozdrawiam gorąco ze słonecznej Warszawy

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat