Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Ethernalmagic
Zgadam się z Rybenka, warto spróbować ale jako dodatek. Ja 2 lata temu miałam przepukline ogromną na kregosłupie dyskopatia L5_S1, lekarze od razu na stół bo tylko operacja, ale mój szef dał mi namiary na taką Mongołkę która masażem wyciągneła mnie z tego. Najlepsze z tego, że po następnym rezonansie jak poszłam do lekarza to stwierdził, że to CUD. Jakoś wtedy uciekłam z pod noża, ale teraz nie wiem jak będzie. A jeszcze co to lekarze mówili, że absolutnie tego nie można masować haha!. No a dziś byłam u jeszcze jednego gina i wiecie co? stwierdził, że jednak mam na drugim jajniku też guza!. To szok, może pójdę jeszcze gdzie indziej to mi powiedzą że nie ma?;)
Ethernalmagic, jak możesz to podaj mi też namiary na tą zielarke, zawsze spróbować można i warto, Buziaki
-
Ethernalmagic, moim zdaniem warto sprobowac z ty ziololecznictwem, ale nie zamiast standartowego leczenia ale obok.
-
Do lusi dzieki ,ale to wy tez macie w tym swoj udzial. My musimy siebie wspierac bo nikt inny jak my nie rozumie naszej choroby .JAK ja dziekuje Bogu za to forum WIELKIE BUZIAKI
-
ja.mam.markry.ponad.3.tys.po.3.chemiach
-
kasiorek4
lecze.sie.wLublinie.
nie.mam.wielkiej.wiary.w.działanie....
moj.wspollokator.zaproponował.cos.alternatywnego...w.zwiazku.z.rokowaniami.mimi.
zastanawiam.sie.moze.to.smieszne.
przyjmuje.w.Lublinie.jakas.mongolska.lekarka.z.doktoratem.jest.ekarzem.z.uprawnieniami.ale.jej.specjalnoscia.jest.izołolecznictwo....moze.warto.sprobowac?walnac.te.wszystkie.chemie.kroplowki,zastrzyki.w.kat.i.sprobowac.czegos.zupełnie.innego?
-
Ethernalmagic
Czy dobrze pamiętam, że leczysz się we Wrocławiu? Gdzie jeśli można spytać ? Trzymaj się
-
A co ja mam powiedzieć z markerem ponad 2 tyś? :(, Wybieram się zaraz do jeszcze jednego ginekologa, zobaczymy co on powie, a mam nadzieję, że trochę mnie uspokoi
Jasia11
Znam ten strach przed odbiorem wyników, jest okropny, Pozdrawiam
-
do Jasia11
Gratulacje Kochana.Pan Bog Ci wynagradza za wielkie wsparcie jakie dajesz innym na tym forum(choc sama musisz walczyc). To u Ciebie polmetek, jak dotrzesz do mety to bedzie ''0'' i bedziesz swietowac zwyciestwo!!
-
Ethernalmagic piszesz czy pomoze UWIERZ w to ,ze ten lek musi ci pomoc ( wiara czyni cuda ) Powtarzaj sobie rano i wieczorem ,ze ten lek zadziala i bedzie dobrze .Przesylam ci dobre fluidy .Jestem w szoku ,ze lek jest nierefundowany?POZDRAWIAM SCISKAM
-
Moje drogie kolezanki na wstepie wspomne ,ze jestem na pol metku leczenia czekam na TK i oczywiscie mialam zrobic marker .Oczywiscie nie spieszno mi bylo z tym markerem .ale wczoraj moje nogi poprowadzily mnie do labolatorium nic nie mowiac nikomu zrobilam marker ,a i dodatkowo zrobilam GAZOMETRIE koszt 15zl .Wynik z gazometri mialam za chwile caly wynik super .A wynik z markera mialam odebrac po 16 .Ale zeby nie myslec poszlam z psem na dlugi spacer pozniej troche obowiazkow domowych .PLan mialam taki ,ze odbiore wynik i pojde do kosciola na msze i bede dziekowac MATCE BOZEJ za dobry wynik ,albo prosic o cud .O BOZE jakie to sa emocje jak ktos ci wrecza zwykla kartke papieru a na niej (no wlasnie my to wiemy ) Idac bylam bardzo spokojna ,ale okazalo sie ,ze wyniku jeszcze nie ma i musze poczekac to czekanie najgorsze .Za chwile wrecza mi pani kartke a ja sie zastanawiam czy zajrzec ?............A tu taka niespodzianka marker 34 a przypomne ,ze startowalam z markerem 210.BOGU NIECH BEDA DZIEKI