Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • w.Lublinie.było32stopnie
  • jasia11
    ja.siagnełam.sobie.jedna.druga.zamowiłam.na.allegroza.10.Zł
    moge.Ci.wysłac.w.formacie.pdf.na.maila.
  • 12 lat temu
    droga Makro pozdrów ode mnie morze...Bardzo lubię Kołobrzeg.Widzę,ze jest tutaj dużo Pań ze wschodniej Polski.Tam macie piękne tereny.Pozdrawiam Was cieplo
  • Ethrrnalmagic piszesz ,ze pijesz pokrzywe ja tez wiem ze ma duzo wlasciwosci .TEZ mysle ,ze moglabys isc na porade do tej zielarki ,ale chemie tez powinnas przyjac .Piszesz o lekturach czy mozna je wypozyczyc w publicznych bibliotekach ? POZDRAWIAM I JESTEM Z TOBA
  • Kasiorek4..Ta.lekarka.z.Mongolii.,przyjmuje.raz.w.miesiącu.w.Lublinie,Milejowie(niedaleko.Lublina),Józefowie.koło.Biłgoraja,poza.tym.bodajże.jeszcze.w.Krakowie.i.gdzieś.koło.niego.To.numer.telefonu.do.jej.asystentki:603786077,chyba.ma.na.imię.Dorota.
    Mogę.Wam.zaproponować.też.coś.innego,dwie.lektury.do.zastanowienia:Elżbieta.Cybulska"Cuda.urynoterapii.Leczenie.moczem"i"Woda.utleniona.na.straży.zdrowia"-autorem.jest.Iwan.Nieumywakin,Rosjanin,lekarz.
  • Makro wypoczywaj myslami jestem z toba (nad tym wrzesniem pomyslimy) wczoraj grilowalismy pogoda cudna .Dzisiaj tez piekny dzien, moj syn przyjezdza bedzie ze mna kilka dni .Tak cioteczka to jest drugie nowe i jeszcze piekniejsze zycie .MATKO BOLESNA WSTAWIAJ SIE ZA NAMI
  • Makr000 jak ja Tobie zazdroszczę tego morza, pozdrawiam
  • czemu nie, ale ja wtedy będę w szpitalu jeszcze chyba, jak coś to się spiszemy;) Nie martw się musi być w końcu dobrze, Boże ja mam taką nadzieję, że będzie
  • wiemna.pewno.ze.w.lublinie.przyjmuje.25.maja
  • kasiorek.moze.razem.bysmy.poszły?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat