Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Nie wiem jak to nazwać ,ale ja też jestem pobudzona,czegoś się boję,mam lęki ,kołatania serca,duszności.
5 w jednym.
Teraz kiedy właśnie robi się w końcu ciepło ja zaczynam "nie żyć". A tak czekałam na wiosenne przebudzenie.
Mam złe wspomnienia zeszłoroczne związane z majem. Może dlatego mam stracha?
I ludzie mnie tak dołują.
-
Do Jasi 11.Ja byłam w Ostrołęce 2 razy odprawia ojciec Knapczyk.Zasnelam w Duchu Świety jak błogosławił mnie jeden z współbraci o.Knapczyka.Na drugiej mszy to siedziałam pod ołtarzem około 20 minut bo nie miałam siły iść dalej tak mi sie kreciło w głowie.Na mszy o.Witko byłam raz .Do Ostrołeki przyjeżdża dużo autokarów i o.Knapczyk potrafi pod koniec mszy poderwac ludzi do spiewu jak sie wszyscy trzymają za ręce.Ja odczuwałam taką radość ,że po prostu płakałam z radości(nie ja jedna).Modliliśmy sie też za ojca, o.Knapczyka bo jest w bardzo ciężkim stanie (rak płuc).Ja z koleżanką wybieram sie do Ostrołeki ,też bierzemy stołki bo mi jest trudno wystać .
-
ja.tez.czułam.sie.spokojniejsza.kiedy.za.oknem.była.szarosc.
im.piekniej.im.cieplej.tym.jestem.bardziej.niespokojna.przestraszona.to.irracjonalne.
przeciez.tak.czekałam.wiosny....
-
Kochane, pieknie dzisiaj. Byłam ponownie na badaniach krwi i znów jak co dwa miesiące jestem niespokojna. Niby wierzę, że jestem zdrowa, więc skąd ten niepokój. A co tam wkońcu pewnie przywyknę. Matura tuż, tuż. Wkrótce też moja pierwsza rocznica od operacji. Boże jaka jestem Ci wdzięczna, że mogłam tego doczekać. Maj budzi we mnie niepokój, choć na dworze tak pięknie. Pozdrawiam Was wszystkie gorąco.
-
kasiorek4
ja.miałam.endometrioze.pozniej.okazało.sie.ze.mam.guz.na.jajniku.najpierw.chceli.mi.wyciac.wszysko,pozniej.zapadła.decyzja,o.operacji.oszczedzajacej,ze,wzgledu.na.młody.wiek.
i.tak.oto.zostałam.z.jednym.jajnikiem....na.ktorym.zrobił.sie.drugi.guz,niestety.nieoperacyjny.juz.teraz.
mysle.ze.gdyby.wycieli.mi.oba.jajniki.moze.nie.chorowałabym.dalej....
nie.jest.fajnie,ale.nie.jest.tez.tak.tragicznie,dostaniesz.hormony.
przez.to.jakis.czas.czułam.sie.mniej.kobieca,z,reszta.przez.wiele.innych.czynnikow.tez.ale.to.spowodowane.choroba.
2.tygodnie.po.operacji.lezałam.i.buczałam.nie.chciało.mi.sie.totalnie.nic,nawet.buzi.otwierac.ale.to.przeszło,zaczniesz.normalnie.funkcjonowac.
lepiej.wyciac.wszysko.i.dobic.chemia.dziada.
nie.martw.sie.na.zapas
-
witajcie, dziś znów byłam u lekarz tym razie na klinikach no cóż nie pocieszono mnie wcale. Trzeba operować gdyż źle to wygląda i albo usuną tylko jajnik albo kompletnie wszystko!!!!. Jestem podłamana, jak u was to wyglądało? Czy tylko usunięcie jajnika, jajników czy też całkowite wypatroszenie?. Nie wiem jak długo to chodowałam, to skutki nie chodzenia do gina. Ostatnio byłam 3 lata temu było dobrze a teraz nie....
Ethrrnalmagic
Dzięki za namiary na tą zielarkę, zobaczymy co po operacji będzie wiadomo, ale skorzystam jak będę mogła. Pozdrawiam was wszystkie
-
Lusi nie wazne ile to trwa w pierwszy piatek miesiaca chodze na czuwanie od 21 do 1.30 polaczone ze msza sw. o 24 czas szybko ucieka ,ale czlowiek wraca do domu z wieksza sila i naladowany pozytywna energia .Zycze milego dnia BUZIAKI
-
do Jasia11
Ja bylam ostatnio na Mszy , ktora odprawial O.Witko ,ale bylam tez na Mszach,ktore odprawiali inni ksieza z tego Zgromadzenia(jest ich kilku). Jezeli masz mozliwosc to jedz, chociaz nie wiadomo ktory ksiadz bedzie odprawial.
Dla mnie wszystkie sa niesamowitym przezyciem i sila. Dla mnie roznia sie tylko modlitwami,tzn. kazdy modli sie troche inaczej. Ale przeciez CEL JEST TEN SAM-MODLITWA DO BOGA. Napewno nie bedziesz zalowac. Wez tylko jakies krzeselko bo jest zawsze masa ludzi, a calosc trwa ponad 2 godziny. Pozdrawiam!
-
LUSI jak mi sie marzy byc na mszy uzdrawiajacej O.Witko .Ale, to jest tak daleko poszperalam w internecie i znalazlam mapke ,ze takie msze sa prowadzone w Ostrolece podane sa daty ,ale mam nadzieje ,ze beda prowadzone przez O. WItko jesli by tak bylo to pojade bo tutaj mam duzo blizej .A ty jak myslisz ? POZDRAWIAM
-
Makro zbieraj te kamienie .Super ,ze masz apetyt .Mam nadzieje ,ze niedlugo sie spotkamy .Wczoraj spacerowalam z Monia o Boze jaka ta jej corcie sliczna a to oczy szafirowe cudne.Bedziemy razem jechaly na chemie modle sie ,aby plytki nie polecialy to bym miala 4 wlew za soba .U nas goraco pogoda przecudna moja rodzina cala w komplecie .A dzisiaj ide do miasta kupic sukienke ,a co zaszaleje troszeczke.Jutro rocznica Beatyfikacji Jana Pawla II -kolejny cudowny dzien .WIELKIE BUZIAKI JANIE PAWLE II MODL SIE ZA NAMI