Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Napisze tak po krotce jechalam bardzo spokojna a tu sie okazuje ,ze nie ma wyniku to sobie pomyslalam dlatego we mnie taki spokoj ,ale poruszylam niebo i ziemie dobra duszyczka mi pomogla i poprosilismy p doktor i mi opisala Od ponad dwoch lat zawsze byly widoczne wezly a dzisiejszy TK czysciutki
    IDE na 19 do kosciola bo dzisiaj sw Przem. Panskie a przy okazji podziekowac za SUPERANCKI wynik Oczywiscie byly lzy radosci o Mateczko jakie to sa emocje a jeszcz spotkalam pana strasznie mi sie zalil ,ze zona chora na raka i zaczela go nie nawidziec ,ale po rozmowie troche sie uspokoil i mowi do mnie dziecko niech cie BOG BLOGOSLAWI
  • 12 lat temu
    krystyno bedzie ok BUZIAKI

kasiorek a co to ciebie tutaj nie ma ???Pewnie bawisz wnusia???Buziaki

Ynka pieknie napisalas Bog jest zawsze z nami i pomaga nam dzwigac to cierpienie a my czlowieki czasami watpimy BUZIOLKI
  • 12 lat temu
    Witam ponownie wlasnie wrocilam przeszczesliwa TK czysciutkie za trzy miesiace mam wizyte dostalam na TK i marker BOGU NIECH BEDA DZIEKI
  • 12 lat temu
    Pani Krystyno, będzie dobrze!!!!
  • Witajcie dzielne babeczki.ynka super przykład jest prawdą że czasem się nam wydaje że PAN BÓG nas opuscił a on jest zawsze z nami.lilith.p to cudownie że sa tak dobre wyniki i ze mama mogła dostac chemię a ja jadę jutro mam nadzieję że wyniki tez będą dobre trzymajcie za mnie kciuki.Makroo jak jest tak ciężko to ja bym się tak nie mordowała szkoda zdrowia ty masz je regenerowac a nie dozynac nie wiem jak to ma się do przepisów i po jakim czasie można isc na chorobowe? To tyle na dzisisj muszę się przygotowac do wyjazdu i odezwę się po i napiszę jak poszło pozdrowienia dla wszystkich BUZIACZKI
  • 12 lat temu
    Moja Mama miała tak w tamtym tygodniu. Upał dawał się nam we znaki. Mieszkamy na ostatnim pietrze w blokowisku...
  • hej kobitki nie wiem czy to przez ta pogode ale mamie dzisiaj sie ciezko oddycha tez tak macie?? pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Oczywiście leukocyty z 2,4 na 4,9 :-))
  • 12 lat temu
    Witam serdecznie w poniedziałkowy dzionek :-)
    Mama dostała dzisiaj V wlew chemii. Wyniki bardzo ładnie poprawiły się po tygodniu zażywaniu sterydów. Z 2,4 na 4,9 a hemoglobina z 10,1 na 11,7 :-))) Pani Dr zadowolona to i my też. Przed ostatnią chemią mamy zrobić usg jamy brzusznej, by sprawdzić, jak sprawa z guzkami na otrzewnej. No i 27.08 kontrolne mierzenie markera. Ja modlę się do św. Judy Tadeusza - od spraw beznadziejnych :-)))

A teraz zabieram się za krem kalafiorowy i morszczuka w ziołach. Mama za 2h wyjdzie z ambulatorium glodna, jak wilk

AAAAA.... Dostalismy do wstrzykiwania Neupogen, mam nadzieję, że dobrze to zniesiemy
  • 12 lat temu
    Dzien dobry,
    Ja tu też na chwilę z kawka przeczytac zwlaszcza cos od Jasi, ale wszystkie dziewczyny bardzo pozdrawiam
    Zaraz jade odwiedzic do szpitala jedna walcząca

Nie zawszeisze ale zawsze czytam, choc jestem piersiowa nie jajnikowa, ale to forum jest takie wspaniałe!
    Usciski

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat