witajcie dziewczyny. Mam pytanie, czy któraś z Was stosowała preparat na wzmocnienie włosów Hair Medic ? Dostałam szampon i tonik z tej firmy. Jest produkowany ze składników naturalnych (zioła ) w Korei. Ponoć ma być rewelacyjny ale cena powala. Włosy rosną mi bardzo kiepsko co mnie martwi, może ten Hair Medic pomoże.
Nie wiem, ale czytałam wiele wypowiedzi dziewczyn i nie wiem czy kosmetyki na porost włosów mają zastosowanie do osób po chemii. Nie wiem czy warto wydawać na nie niemałe przecież pieniądze. U nich efekty były słabe. Ja łysą głowę przecierałam chusteczkami dla niemowląt a głowę myłam szarym mydłem lub kosmetykami z serii "Biały Jeleń". Mam piękne długie włosy bo minęły już 3 lata, ale rosły sobie grzecznie pomału i na początku każdy w swoją stronę i kręcone. Nie uważam też że koniecznie trzeba pierwsze włosy ściąć. To chyba po prostu fryzjerzy chcą zarobić i tyle. Pięknych włosów życzę Rukola :)
Witajcie Dziewczyny!
Czy którejś z Was puchła jedna noga? W czasie chemioterapii (III rzut) musiano zastosować hormony (przez miesiąć). Mam wrażenie, że to był właśnie ten moment, kiedy ta noga (owszem, są żylaki) zaczęła puchnąć.
Wkrótce doppler, a na razie maść chłodząca, zastrzyki w brzuch i żelki chłodzące. Tylko, że to nic nie daje.
Pomóżcie, proszę.
Oleander, niestety nie mogę pomóc bo Mama nie ma takich objawów.
witajcie Dziewczyny, chcialam zapytac Was czy mialyscie jakies problemy z nerkami, chodzi mi o to zeby moc w razie czego wczesniej zareagowac. U Mamy kilka mcy temu pecherz zaczopowal nerke, w koncu bez ingerencji unormowal sie stan, teraz Mama badala kreatynine i jest podwyzszona, ja juz soanikowalam ze moze jest cos na nerkach i czuje ze ją tym wystraszylam, bo moja Mama ma taki system obronny ze jak cos sie dzieje to w ogole ie wiaze tego z komorkami nowotowrowymi. Myslicie ze podwyzszona kreatina moxe wskazywac ze cos na nerkach sie robi. Marker ma w graniach 20stu. We wtorek kolejny avastin.
Rukola dermena albo biotebal bardzo dobre produtkty godne polecenia
Czesc babeczki.White Oleander niestety u osob z choroba nowotworową b.często powstają zakrzepice i to po chemii jak rownież po hormonach,tak wiec jest duże prawdopodobieństwo że to skutek leczenia.Niech robią dopplera i dobrze,ze walisz zastrzyki.
Co do nerek i układu moczowego to b.często podczas chemii i Avastinu zdarzają sie infekcje.Kreatynina może wzrosnąć z różnych powodów nieonkologicznych ale niestety również nowotworowych .Myślę,że tu najlrzetelniej wypowiedziałaby się Nana.
Co do włosow to ja nic nie brałam a wlosy jak marzenie więc ciężko orzec czy te specyfiki są tak cudowne czy poprostu natura robi swoje ;)