Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Izunia ja w trakcie chemii mialam problemy z morfologią.Dostawalam ,zelazo ale szpik mi wysiadł i mialam toczona 3 razy krew.Dlatego mialam miedzy innymi robioną ferrytyne.Mialam tez powyżej normy.Teraz lecze sie w instytucie Hematologii juz mi spadła a teraz niewiadomo z jakiego powodu skoczyla na 600.Mam skierowanie do Poradni Gastroenterologicznej bo lekarz nie zna przyczyny.Mam mieć rozszezone badania wątroby.A dlaczego tobie robili ferrytyne mialaś niskie żelazo.Bo mi nie zrobili żelaza a kazali brac.Dlatego zrobił sie taki zapas w watrobie.
-
-
Izunia to ja pisalam o tej ferrytynie ile jej masz.Jeżeli bralas żelazo to normalne.U mnie tez transaminazy w normie a ferrytyna wysoka.Jasiu 11 Twoje TK zawsze już bedzie takie same jak teraz bo jesteś napełniona DUCHEM ŚWIĘTYM.
-
Ostatnio pytałam się was jak robić to siemię lniane? Czy całe ziarna czy mielone, gotować czy zaparzać? no i nie doczekałm się, jedynie Krysia coś napisała ale nie pełno troszkę(((
Izunia, może ty mi powiesz kochana?
-
Cześć dziewczynki:)
Jasiu, wiedziałam że będzie dobrze u Ciebie z TK, bardzo się cieszę z tego powodu i oby nam wszystkim takie wyniki wychodziły. Tak masz racje byłam u maluszka jest taki słodziutki)))) i tak mi szkoda że ja już niestety nie bedę mieć malucha bo nie dawno o tym jeszcze troszkę myślałam ale mam jego i go rozpieszczę okrutnie:))))))
Krystyna i Ynka za was też trzymam kciuki kochane, musi być ok))
Witam Ciebie Olu, napisz coś więcej jak leczenie i wogóle bo ja też mam 1c tego podłego skorupiaka))
Izunia a tak się martwiłaś a jest ok, gratulacje słońce)))
Buubuxx
Napisz co tam u was jestem ciekawa co załatwiłeś
Buziaki dla was kochane*)
-
Witam...to forum to wspaniała sprawa!Czytam od dawna i w końcu zdecydowałam się napisać:)miałam operację w marcu2009r w CO Gdynia-diagnoza-rak jajnika 1c,teraz leczę się w CO Bydgoszcz,to w wielkim skrócie moja historia.Wszystkie tu piszące jesteście mi bardzo bliskie,bo przeżywam to co wy,miewam podobne dylematy...ach samo życie.Pozdr serdecznie!
-
-
krystyno 57 jestesmy z toba POZDROWIONKA
-
Izunia co tam u ciebie sloneczko ???POZDRAWIAM
-
Dziewczyny bardzo dziekuje ze mnie wspieracie i jestescie ze mna ,zaraz lzej na duszy jak sie wie że ma sie takie wsparcie.Jasiu muszę to napisac nie masz pojecia jak sie cieszę że TK czyściutkie tak miało byc TWOJE MODLITWY ZOSTAŁY WYSŁUCHANE i niechaj NAJŚWIETRZA PANIENKA MA NADAL CIĘ W SWOJEJ OPIECE.I my też musimy w to uwierzyc i będzie dobrze.Trzymajcie się wiem ze myślami jutro będziecie ze mną a ja z wami .Buziaki