Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witajcie :-)

Moja Mama dzisiaj osłabiona po wczorajszym wlewie. Dokucza ból kości. Aż boję się skutków ubocznych po podaniu Neupogenu... Ehhh

• Witam dziewczyny. Już piję kawkę ale na żubra wieczorem nie mam ochoty, po za tym w sierpniu nie piję alkoholu z zasady. Jasiu szybko doszłam do siebie po tej chemii, mam masę zaległości domowych, nie było mnie dwa tygodnie a wyjechałam też po chemii więc nie zdążyłam zrobić wszystkiego. Mąż robił sobie prania a ja mam teraz sterty prasowania.Cieszę się bardzo z Twojego wyniku TK, życzę Ci wszystkich takich kochana.
    Jeśli chodzi o siemię lniane ja piję codziennie od paru lat, milę ziarnka kupione w aptece i zalewam wrzątkiem, powstaje wtedy kleik który wypijam. Siemię mielę zawsze świeże, najwyżej na dwa dni i przechowuję w lodówce.
    W Kołobrzegu przyjemny chłodek, takiego mi brakowało na Dolnym Śląsku. Buziaczki
  • Witam z rana również

Jasiu u mnie na opakowaniu nic nie pisze, zrobiłam wg Izuni i ide zaraz wypić no i zrobic kawke bo jeszcze nie mam.

U mnie noc tez nie przespana, znów nie mogłam zasnąć, oczęta zmrużyłam koło 3 rano. Czy to przez chemie takie problemy ze snem?
  • 12 lat temu
    makro po 15 sierpnia w niedziele w Gietrzwaldzie to bedzie 19 DZIEN CHORYCH Z BLOGOSLAWIENSTWEM na placu objawien jak bedziesz kup sobie plocienko za symboliczna kwote POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    makro jak tam pomidorki ??? Bo ja juz swoje pomalu zajadam .Cioteczka wiem,ze rozmowa z ksiedzem wiele ci dala trzymaj sie tego a napewno znajdziesz ukojenie napisz co tam doktor Eliszewska powiedziala BUZKA
  • 12 lat temu
    kasiorek -siemie lniane w ziarenkach jest lepsze od mielonego zachowuje wiecej wartosci odzywczych przepis jest na opakowaniu JA dzisiaj kupie i zaczne stosowac
  • 12 lat temu
    Wszystkim ,ktorzy z wiara i ufnoscia oddaja czesc MATCE BOZEJ NIEUSTAJACEJ POMOCY _z serca blogoslawie

JAN PAWEL II
  • 12 lat temu
    KAZDE DZIECKO W MATCE BOZEJ
    NIEUSTANNA POMOC MA
    ONA ZAWSZE JE WYSLUCHA ,
    NIE OPUSCI,SILE DA.
    SPIESZ WIEC DO NIEJ ,DZIATWO MALA ,
    DO NIEBIESKIEJ MATKI TWEJ ,
    BY CI LASKI SWE DAWALA ,
    WCIAZ W MARYJI UFNOSC MIEJ
  • 12 lat temu
    Witam sloneczka i pozdrawiam niech Mateczka wyprasza nam potrzebne laski .

U mne deszczowo .ale cieplutko nocki troche przez maluchy nie przespane .Wczoraj po mszy rozmawialam z ksiedzem o wynikach powiedzial NIE MOGLO BYC INACZEJ .Zapisalam sie na pielgrzymke do OBOR MATKI BOZEJ SZKAPLEZNEJ w pierwsza sobote wrzresnia .

Aniu57 kiedy w Warszawie jest msza o uzdrowienie ? POZDRAWIAM

krystyna57 jestem z toba BUZIAKI

Witam przy porannej kawie
  • 12 lat temu
    makro000 dlaczego w trakcie modlitwy nie prosic .Jak jest nowenna do Matki Boskiej Nieustającej Pomocy to ksiądz czyta prośby.Na Nabożeństwie do św.Judy Tadeusza kładzie sie kartki z prośbami i ksiądz też wszystkie czyta na głos.a też jest patronem spraw trudnych i beznadziejnych.Na mszach o uzdrowienie też słyszałam ,że należy prosić o łaski i od razu dziekować za ich otrzymanie a.decyzja należy do PANA BOGA.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat