Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam .Dziś mama miała robione prześwietlenie płuc oraz tomograf.Wyników nie widziałam ale lekarz powiedział że płuca w porządku,a tomograf wskazał na obu jajnikach guzy wiellkosci 10 centymetrów,i reszta w porzadku.We wtorek mama ma być operowana,nie wiem dlaczego tak długo czekaja.Powiedzcie czy będzie dobrze.dobranoc

• Witajcie Dziewczyny
    Miałam wczoraj 6 kurs chemii Caelyx , ostatni , wczesniej jeszcze 4 m-ce co tydzień byl
    słabszy Taxol , ponieważ moje markery od końca maja utknęły w miejscu około 100 i niestety nie spadły do normy
    Na moje pytanie co dalej , bo leczenie nie przyniosło końcowego efektu pani dr zaproponowała na razie przerwę do 15 października , żeby organizm odpoczął , mam przyjść na wyznaczoną wizytę , zrobić całą morfologię i markery oraz badanie komputerowe i ciekawa jestem co potem wymyśli
    Spytała się tylko gdzie chcę zrobić badanie TK czy na Onkologii czy gdzieś indziej , ponieważ opisy z Onkologii mi się ostatnio nie podobały więc wziełam skierowanie i zapisałam się na 5 października w innym miejscu
    Jestem wściekła , bo po raz pierwszy potoczyło się nie tak jak oczekiwałam
    Przede mną za 2 tygodnie wyjazd do Świnoujścia ale zapewne będę tylko myślała czy markery idą znowu w górę
    Jedna dobra rzecz to ,że będę miała 60 dni przerwy w zwolnieniach lekarskich , których i tak nie wykorzystałam
    i w razie czego potem zwolnienie będą liczyć znowu od 1 dnia
    Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę jutrzejszego święta bez deszczu , bo w Warszawie cały dzień leje
  • JASIU bardzo dziękuję i tak zrobię co tam płytki myśle że jak nie będę o nich myślec to same ruszą do przodu.Wszystkim życzę pozytywnych mysli .Duze buziaczki
  • Z przepisu na naleweczkę też z chęcią skorzystam,
    Jak wam fajnie że na urlopie czas spędzałyście, ach Bieszczady, ach morze....Ja w tym roku niestety nigdzie nie wyjadę przede mną za 2 tygodnie remont chaty. skończyć jak najszybciej i się przeprowadzić!! A tak bym chciała wyjechac:(( eh...
  • 12 lat temu
    Makro ty sie nie dziw ,ze gin zczerwienial on sie bladynki nie spodziewal dopiero taka chora a tu juz tyra w robocie ,ale tak trzymaj Buziaki
  • 12 lat temu
    Krystyna 57 nie badz zla pomysl w tym kierunku ,ze sobie pieknie spedzisz czas i twoj organizm nabierze mocy odpoczywaj BUZKA
  • 12 lat temu
    annaszymczak to fajnie naleweczka babuni sie przyda a ta wodeczke co kupilam ona jak nalewka ma malo procent ,ale jak grzeje ?? BUZIACZKI Tak 18 szaleje na weselu cala sala moja oby tylko moje nozki wytrzymaly i na tydzien aws zostawie POZDRAWIAM

Agasia 17 zaczynasz chemie jestem z toba myslami modlitwa badz silna PRZESYLAM BUZIAKI

kasiorek wysciskaj wielkoluda ode mnie POZDRAWIAM

Mikra fajnie ,ze jestes i ,ze moglas sie poczuc dzieckiem to jest piekne uklony dla twojej mamy BUZIAKI
  • Witajcie dziewczyny wróciłam do domu i znowu nie dostalam chemi płytki zamiast wzrosnac to jeszcze spadły tydzień temu byłyo 91 a teraz 87 nie wiem co się dzieje? czy któras z was tez tak miała bo ja juz zgłupiałam ,a reszta wyników dobra chemoglobina ładnie podskoczyła z 6,5 na 7,5 zadnych leków nie dostałam bo sam organizm ma sobie poradzic jestem zła bo zostały mi tylko 2 chemie myslałam że skończę we wrzesniu a jak tak będzie to skończę w listopadzie.Ale cieszę się na jutrzejszy wyjazd może dobrze mi to zrobi .Jasiu dziękuję za modlitwy i za pamięc pozdrawiam wszystkich serdecznie .MIKRA43 ja też jadę poleniuchowac a modlitwę też odmawiam .Buziaki
  • 12 lat temu
    Witam Was wszystkie dziewczynki, oraz nowe forumowiczki!
    Wrocilam wczoraj z krotkiego urlopu u rodzicow, nic nie robilam przez 10dni leniuchowalam i napawalam sie pieknymi widokami, ach Bieszczady cudo. Mama nie pozwolila mi nic robic i karmila jak kaczke, fajnie byc dzieckiem w wieku 44 lat:). Naladowalam akumulatory, totalnie sie wylaczylam.
    Na krwinki dziala tez wytrawne czerwone wino.
    Acha! Na zaparcia naprawde nowy ale sprawdzony sposob- rano na czczo 1 kiwi z 2 lyzkami oliwy, naprawde dziala!
    Pozdrawiam Was serdecznie Kasia
    Ps. Codziennie zgodnie z umowa modlilam sie za nas :)
  • Witam Dziewczyny.
    Jasiu mam przepis na nalewkę z czarnej porzeczki jako lekarstwo więc jak będę miała więcej czasu to wrzucę na zdrowe odzywianie. Dziękuję za modlitwy za nas. Teraz masz wesele to poszalejesz na parkiecie.
    kasiorek4 czy przeglądałaś garnki? W tesco wymieniłam za dopłatą kupony na super patelnię do grilla, zostały mi jeszcze komplet kuponów ale nie wiem do kiedy jest ważne, bo przedłużali.Ja mam tesco w Koszalinie więc nie mogę sprawdzić.
    pozdrawiam i życzę miłego dnia.....

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat