Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Kasiorek-spełnienia marzeń-tych wielkich,bo małe same się spełniaj:)))))Zdrówka,wiary,nadziei i miłości nieustającej!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Kasiorek, duzo zdrowka i milosci.
Jakich jeszcze 20, zycze co najmniej 60!
Buziaki
-
Kasiorek4 Życzę Ci" miłości co w sens życie ubiera i dużo szczęścia by wygrać z losem w pokera" , oczywiście z okazji Urodzin.
Nie panikuj ja miałam też panikę po kwietniowej mammografii, okazało się,po konsultacji w innym centrum onkologicznym że to nie jest żadna zmiana i PET w czerwcu też w tym miejscu nie świecił. Kochana w Kauflandzie są garnki od dzisiaj na indukcję za 1/2 ceny. Sprawdź sobie. Pozdrawiam
Jasiu o nalewce pamiętam, na razie cały czas robię wielkie porządki bo we wtorek już wyjeżdżamy do teściowej a od czwartku 3 chemia. Buziolki.
-
Kasiorek zdrowia ,spokoju ducha ,wytrwalosci zero stresu calkowitego uzdrowienia 10000000000000000000BUZIAKOW MOC USCISKOW
-
No już jestem po badaniu i to prawdopodobnie zmiana łagodna, ale to "prawdopodobnie" mnie trochę jednak wnerwia. Za 6mcy do kontroli i jak coś by się zmieniło to zrobią biopsję. Niby dobre wieści, ale z drugiej strony to 6mcy trochę długo jakby tam coś było nie tak. Po niedzieli idę z wynikami do chirurga i chyba każe to wyciąć dla spokoju. A jutro na badania i Boże daj chemię i żeby lekko ją odchorować. Dziś skończyłam 42 latka ach, żeby jeszcze choć z 20- cia w zdrowiu, czego wszystkim Wam życzę))))))
-
Witam serdecznie przy porannej kawce.
Dzisiaj wstalam wczesniej bo bylam robic manicure na 8. Boziu co to za godzina, ale po wczorajszym spaniu nastawilam budzik. Mi podczas chemi tez rosly troche wloski, ale przyszedl czas ze zaczely znow wypadac i po kapieli na dnie wanny bylo widac czarne krociutkie klaczki. Ja mialam ostatnia chemie 10 maja, i od tygodnia chodze z gola glowa, a co! Najgorse sa staruszki ktore gapia sie, i najchetniej zapytaly dlaczego tak. Jak sie wkurze to wkoncu pokarze im jezyk. W te upalne dni bez peruki to wielka ulga.
Kasiorek to że stres to normalne, bedzie dobrze.
Serdecznie Was pozdrawiam, fajnie ze jestescie, buziaki.
-
Kasiorek witaj kochaniutka przy porannej kawce to ,ze masz strsika to jest normalne
-
Czesto w trudnych chwilach zapominamy o Bogu .W swojej najnowszej ksiazce Ojciec Witko przywoluje przyklad niezwyklej postaci biblijnej -krola Judy Ezechiasza ,aby dowiesc ,ze nigdy nie jest za pozno ,by prosic BOGA o Boza pomoc .chociaz kazdemu z nas zdarzaja sie chwile zwatpienia nigdy nie powinnismy zapominac ,ze Bog pragnie naszego szczescia .Ezechiasz ,ktory otrzymal od proroka wiadomosc ,ze niedlugo umrze ,nie wahal sie zwrocic do BOGA .Pan odpowiedzial na jego wolanie .
SLYSZALEM TWOJA MODLITWE ,
WIDZIALEM TWOJE LZY
OTO UZDRAWIAM CIE
Do kazdego z nas BOG chce to powiedziec
-
Witam dziewczyny
Piję kawkę, czytam wpisy i powoli zbieram się na mamografię i choć wcześniej wiedziałam że będzie ok to dziś mam lekkiego stresa. A co tam, co ma wisieć nie utonie.
Izunia
Mi też rosną włosy o ile to coś można nazwać już włosami. Bardzo rzadziutkie i normalnie białe, ot takie pici kłaki. Myślę że jednak u mnie to jeszcze nie pora:)) Buziaki
Witaj Jasiu:)))
-
Krysia65 to piekne co piszesz a jeszcze piekniejsze jest to ,ze nasze forum czyta wiele ludzi i czerpie z niego sile POZDRAWIAM odzywaj sie
MOZNA POMOC WIELU LUDZIOM NIC NIE ROBIAC to znowu jest dowod na to ,ze to FORUM musi BYC