Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • w nawiązaniu do seksu: było to chyba podczas pierwszej mojej chemii, leżałam z babeczką która miała męża o 10 lat młodszego i był poruszony temat sexu, ona nie wie czy w czasie chemii można a mąż potrzebujący. Więc ja jak zwykle uczynna spytałam się pani doktor jak to jest, powiedziała mi że jeśli samopoczucie na to pozwala to jak najbardziej. Oczywiście powtórzyłam to Ance( moja imienniczka) i nie myślałam więcej na ten temat, w dniu wypisu mąż poszedł ze mną do pani doktor i zaczął wypytywać jak mają ze mną postępować w domu, co mam jeść itp a ona na koniec do męża jeśli żona będzie dobrze się czuła to do życia intymnego nie ma przeciwwskazań. Mąż na mnie spojrzał, ja na niego ale śmiechem wybuchłam jak wyszliśmy z gabinetu i opowiedziałam mu skąd to się wzięło. Doktorka myślała,że to Ja mam takie potrzeby. Chociaż jedno jest pewne,że nic a nic nie zmienił się stosunek męża do mojego ciała , kocha mnie tak samo jak dwadzieścia parę lat temu. Życzę miłej nocki i lecę wpisać coś o odżywianiu. Przekąskę z bakłażana.
  • 12 lat temu
    Jasia, super historia!!
    Co bys nie mowila, taka przygoda dowartosciowuje, zupelnie niewinnie ale za to skutecznie:)
  • 12 lat temu
    witam kobitki

siedze i sie ciesze do monitora jak czytam wasze wypowiedzi :D :D
    narzeczony uslyszal jak sie smieje przyszedl popatrzyl jak mi sie buzia cieszy powiedzial - forum ? zasmial sie i wyszedl hihi :)
    ciesze sie ze dzisiaj jest tu tak wesolo :) az mi sie humorek poprawil :)

pozdrawiam :)

i tak jak mowicie faceci nie widza blizn :) ich interesuje co innego hihi a nie jakies tam blizny :)
  • Dziękuję wam dziewczyny tez tak mysle jak wy bo bardzo mnie to dręczy dlaczego nie miałam zrobione TK a najbardziej mnie to wkuza że wspomniałam o TK i cały czas mam taki niedosyt bo nie wiem czy te zmiany na mięsniu biodrowym zniknęły bo to przed wznowa pokazało TK a nie USG moze po jakims czasie zrobię badanie markera ? Na 9 pazdziernika jestem zarejestrowana w poradni onkologicznej nie wiem czy oni coś zaradza bo na wykrycie wznowy to od nich dostałam skierowanie na TK .U nas nie ma poradni onkologicznej muszę sie dowiedziec bo Wolsztyn chyba najblizej ma do Poznania .Dziękuję Szymczakanna Makro i Jasiu za cenne rady pozdrawiam duze BUZIAKI
  • Hej, co tu pisać mnie dziś zaczął boleć ząb i gardło i do dentysty muszę się umówić. A co do seksu hm, jakoś nie mam po tym wszystkim jeszcze ochoty. Pierwszy raz po operacji był w ten weekend ale tak się bałam, że się popłakałam. Mam nadzieję że to przejdzie
  • Jasia11 ,a co sobie pomyslał? jakaz to byłaby piekna noc z ta piekna kobietką ,zapewne tak ,bo.....galerianki to nastolatki ,wiec Ciebie na pewno z nimi nie pomylił ot to ha ha .No i prosze jak sie forum ozywiło !
    Ktos pieknie powiedział;..."Wszystko co ludzkie nie jest mi obce..."
  • 12 lat temu
    raczek O756 jestes zabawna ,ale myslisz ,ze oni te nasze blizny widza ,ja mysle ,ze nie to my kobietki widzimy szczegoly BUZIACZKI

Kasiorek smutno tu bez ciebie dorzuc cos o seksie POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    Witam i o seks pytam ha ha ha oczywiscie goracy temat poruszylyscie pewnie ,ze swiat sie na seksie nie konczy .opowiem historyjke ,ktora mi sie przydazyla w Warszawie bylam w Arkadi na zakupach ze swoja bratowa i w jednym ze sklepow mialam sprawdzic czy pracuje kolega mojego syna wiedzialam jak wyglada wiec szukalam przystojniaka i ze trzy razy ,ale dyskretnie spojrzalam w kierunku jednego pana bo byl do niego bardzo podobny ,ale stwierdzilam ,ze to nie ten i zajelam sie ciuszkami az tu nagle podchodzi ten koles i pyta o moj nr tel i o spotkanie Boze ile bylo tlumaczenia i przepraszania ,ze go pomylilam z kolega syna ,ale on mnie nie sluchal i dalej prosil o tel ,ale grzecznie go przeprosilam i wyszlam i jeszcze go ze trzy razy widzialam chodzac po sklepach Boze co on sobie pomyslal
  • Seks miłe Panie to wazna rzecz ,ale jesli dostarcza tez powodu do smiechu? To tez fajnie, wszak smiech to zdrowie !!!!
    P.s wszyscy marzą o upojnych nocach z szampanem,mało osób o tym powie wprost ,nieprawdaż?
    Pozdrówka dla wsiech

• Użytkownik @raczek0756 napisał:
    Do sierotkiZrób sobie TK miednicy małej i jamy brzusznej , robią z kontrastem , chyba nie jesteś uczulona na jod Przed badanien TK wymagają badanie kreatyniny z krwi , inaczej nie zrobią Zrób w ramach NFOZ weź skierowanie od lekarza i tu zazanaczam ,że skierowania na TK i Rezonans mogą dawać tylko specjaliści , lekarze rodzinni nie mogą wystawiać Jeśli masz możliwość zrobienia Rezonansu to lepiej , jest dokładniejsze U mnie na Onkologii nie dają skierowania na Rezonans tylko na TK , chyba ,że ja mam takie szczęście A odpłatnie to kupa szmalu mniej więcej 600 zł miednica mniejsza + drugie 600 jama brzuszna Jeśli to by były bóle z braku sexu , to ja powinnam już nie żyć , jestem 17 rok po rozwodzie , potem mały epizod i na tym koniec Z kim tu się sexować , faceci nie lubią schorowanych kobiet , nawet gdybym nic nie mówiła , to blizny na brzuchu mówią same za siebie Pozdrawiam Was Syrenki serdecznie

bardzo dziekuję za porady ,za zyczliwośc pozdrawiam ciepło

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat