Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Masz rację doris to jakis spisek!
    Ja też mam już dosyć cały dzien przekopywanie dołeczków co by piwnicy i garażu nie podtopiła szlak by to trafił.
    Zima wiosna już niewiadomo co to jest.
  • 12 lat temu
    "."
    Protestuję! Nie zostałam przygotowana do tego co dzieje się za oknem! To jakiś armagedon! Rozumiem,że cieplej,ale żeby zaraz lało! Węszę jakiś podstęp. Myślę,że należałoby powołać specjalną komisję ds odwilży. Bo to może być spisek. Wiecie,są fachowcy co potrafią zrobić mgłę,to pewnie potrafią zrobić deszcz. Może tańcem;-)? W każdy razie pytanie: jak żyć?,jest aktualne. Woda,woda,woda...............
    Pozdrawiam,życzę rychłego osuszenia!!!! :-*
  • 12 lat temu
    "."
    Hejka babeczki!
    Jestem,jestem... Z pełnym zaangażowaniem oddawałam się pracy zawodowej. Muszę zarobić na chleb,na resztę zarabia mój mąż:-D.

Cieszę się,że moja propozycja spotkała się z Waszym entuzjazmem! Tylko nie wiem,czy się uda... Zdaje się,że logistycznie może być nie łatwo... Ale co tam! Mówią,że dla chcącego nic trudnego! Może jak buchnie wiosna,wymyślimy coś konstruktywnego:-).

Ja już chyba tęsknię za "szuflowaniem" śniegu... Breja która zawitała wraz z plusem na termometrze jest koszmarna. I do tego ból głowy nie daje mi żyć od wczoraj:-(.

Spadam poprawić sobie humor książeczką :-)!
    Słodkich snów! :-* :-* :-*
  • 12 lat temu
    Witajcie :-) kobietki.

Doris, podobnie jak Kasia73 ja również jestem jak najbardziej ZA spotkaniem w realu ;-D
    A tak w ogóle to gdzie zniknęłaś???

U mnie dziś plucha na całego.
    Samopoczucie ok.

Pozdrawiam.

• 12 lat temu
    Cześć wszystkim dziewczynkom!
    Kruszyna czasami tak się robi, szczególnie kiedy wycinki są pobierane w obrębie pochwy, rzadziej w obrębie szyjki.

U mnie na razie spokojnie, tylko zima szaleje.
    Doris spotkanie w realu - bardzo dobry pomysł. Jestem za.
    Pozdrawiam!
  • 12 lat temu
    To ja teraz też jestem zastrzelona :) Myślałam że każda tak miała.
    A jak się czułyście po tych wycinkach?
  • 12 lat temu
    "."
    Witajcie.
    Pif paf......a to mnie teraz Kruszynko zastrzeliłaś tym pytaniem o szwy. Pierwszy raz słyszę o tym.
  • 12 lat temu
    Tak aleksandra .
    tak mnie poinformował doktor , sam już nic nie rozumiem .mineło już 4tygodnie a ja czuję ból i dyskonfort. Chyba jutro jeszcze do niego zadzwonię
  • Jakie szwy przy wycinku?
  • 12 lat temu
    Witam kobietki !
    Zima nas zmroziła śnieg nas zasypał Ach byle do wiosny!
    Ja chcę wrócić troszkę do tematu cinów...
    Mam do was kilka pytań ,wiadomo człowiek niezawsze wszyskiego dopyta lekarza a potem się zamartwia.
    Chodzi mi o to czy wy po wycinkach mialyście zakladane szwy?Ja czekam na test hpv dzwoniąc do lekarz żeby sie umuwić na badanie powiedział ze muszę poczekać jeszcze jeden cykl miesiączkowy bo rozpuszczające nitki mogą falszować test.
    Zaniemuwiłam i już nic się nie dopytałam.Mam taki leki ból i ciągnięci czy to przez te szwy? Po co one? ja już nic niewiem! Najgorsza jes ta niewiedza coś tam zrobią nic nie powiedzą a potem czlowieku sie domyślaj.Pozdrawiam ze Wschodu

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat