Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Hej!
    Przede wszystkim chcę podziękować wam za słowa otuchy. Fakt ,że zabieg dość pózno będzie,ale mam nadzieje,że jakoś to przeleci i będę niedługo po wszystkim i wreszcie moje problemy się skończą.
    Na Zlot Fiatów pojechałam ,zresztą nie ładnie by było z mojej strony by organizatorki zabrakło hehehehe. Pogoda była z lekka barowa,ale ogólnie wszyscy bawili się wspaniale i już myślą o następnym zlocie w przyszłym roku.
    Asiu również przyłączam się z gratulacjami dla córci :)
    Kasia73 mam nadzieję,że syn niedługo dojdzie do siebie bądz dobrej myśli.
    Carla proponuję cukinię z posypaną przyprawą cacyki super sprawa ;)
    Pozdrowienia dla wszystkich pań :)
  • 11 lat temu
    Doris u nas też zimno jak w psiarni ale przynajmniej się towarzyko rozwija:)
  • 11 lat temu
    "."
    Witam w majówkę! A niech ją licho porwie! Tę majówkę. Właśnie zaczęło u mnie lać i podobno nie ma zamiaru przestać! I zimno jak nie wiem co! Marznę już siódmy miesiąc,to już chyba stan przewlekły! Litości! Ile można! Mięsko które miałam przygotowane na grilla,wrzuciłam do zamrażarki,może kiedyś wyciągnę. A jutro będę gotować wybitnie "letnie" danie-flaczki. Trzeba sobie jakoś radzić :-(.

asia,gratulacje z powodu córy! Ale musisz być dumna! Szkoda,że nie zamieszcza się tu zdjęć,z przyjemnością bym obejrzała. Pogratuluj dziecku ode mnie!

lika za wcześnie pochwaliłaś pogodę. Nie ma jej,chyba wzięła sobie wolne na majówkę. Wróci do pracy po niedzieli ;-(((...

Kasia73 wysyłam do Ciebie i synka dobre anioły. Niech wezmą się do roboty i przegnają chorobę w niebyt! Nie zamartwiaj się wynikami. Z tego co piszesz choroba jest ciągle w fazie ostrej. Jest to,z tego co się orientuję,rodzaj zapalenia,więc crp,leukocytoza,ob mają prawo być podwyższone. Chore są naczynie krwionośne,więc i D-dimery są podwyższone. Napisz,proszę jak Wam poszło u hematologa. Myślami jestem z Tobą :-*. A jak już wszystko będzie ok,udasz się na zasłużoną majówkę! I będziesz miała piękną pogodę!!!

gosia75 czyli zafundowaliście sobie samopoczucie adekwatne do tego co za oknem ;-)? Ale nie z Tobą tak źle,skoro grillowane mięsko chodzi Ci po głowie! Nie wygłupiaj się,szybko zdrowiej,szkoda życia na chorowanie!!!

carla niestety jestem wybitnie mięsożerna. Warzywa z grilla jadam tylko jako dodatek do mięska w szaszłyku :-). Jedyne warzywa jakie lubię i robię same to pieczarki. Myję,solę,piekę i jem :-D!

Pozdrawiam,życzę słoneczka na resztę majówki! Do szybkiego przeczytania! :-* :-* :-*
  • 11 lat temu
    Hejka,
    u mnie majówka w domu bo choróbsko nas dopadło. Grypa albo jakieś zapalenie oskrzeli albo płuc. Na zmianę z mężem "churchlamy" więc nawet pogadać nie idzie. Dzisiaj nawet pogoda nie sprzyja grillowaniu więc grzecznie pracuję, może jutro...
    Asiu, gratuluję talentu córci
    Kasia73 - chyba za słabo trzymałam kciuki za Twojego synka:-( Przepraszam i zaciskam mocniej
    Alizjana - mnie również jest przykro z powodu Twojego wyniku. Pamiętaj, że jesteśmy z Tobą. Nie ma co się zamartwiać tylko rozprawić się z tym cholerstwem.
    carla - a może ziemniaczki z grilla i do tego sosik czosnkowy lub serek ze szczypiorkiem???

Życzę udanego weekendu i "zdrowotnosci"
  • 11 lat temu
    Dziewczyny czy macie jakies fajne przepisy na warzywa z grila Juz nie moge patrzeć na mięcho.
  • 12 lat temu
    Hej dziewczyny!

Ale macie fajnie! Nie dość ,że wolne to jeszcze wbrew prognozom macie pogodę! Asia obecnie jestem w Irlandii. Nie wiem jak długo tutaj jeszcze będę ale nie wiążę przyszłości z tym krajem. Chociaż patrząc na sytuację w Polsce nie bardzo wiem czy jest do czego wracać.
    Bawcie się dobrze!
  • 12 lat temu
    Cześć Dziewczyny no i mamy już maj:-))
    majówkę czas zacząć, u nas pogoda nas jednak zaskoczyła robi się b. ciepło :-))
    czekam aż dzieci wstaną i zbieramy się zacząć majówkę
    Lika skąd jesteś??

Życzę wszystkim super pogody na majówkę...odezwę się jak wróce
  • 12 lat temu
    Dla Alizjany.... sorki to była 18 str.

5 mies. temu
    Kolposkopie najlepiej zrobić po miesiączce ponieważ wszystko lepiej widać bo jest ,, wyczyszczone'' Tak powiedział mi mój ginekolog. Poza tym wszelkie zabiegi również powinno się robić po miesiączce gdyż na rane po zabiegu, (operacji) zlewa sie krew miesiaczkowa, ktora zawiera endometrium,a ono wszczepia sie i powstaje endometrioza. To także wiem od lekarza.
    Póki co , postaraj się o tym nie myśleć i baw się dobrze. Oczywiście przyłączam się do prośby Doris odnośnie zdania raportu ze zlotu.

Asiu gratulacje dla córeczki za talent i dla Ciebie,że masz taką zdolną córcie:)
    Kasiu 73 nie wiem co Ci napisać ,żeby choć trochę Cię pocieszyć. Wirtualnie Cię przytulam i myślami jestem z Wami. Mam nadzieję ,że niedługo będzie to tylko niemiłe wspomnienie.
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego majowego weekendu. Tutaj nie ma tych świąt więc poczekam na opowieści z Waszych majówkowych wypadów. Kurcze jak ja czasami tęsknię za Polską.:-(
    Kochane życzę Wam pogody !
  • 12 lat temu
    Kasiu dzięki za kciuku przydadzą się...
    Życzę ci zdrówka dla Syna oby szybko udało się to jakoś ustabilizować...mojej koleżanki syn miał plamicę Henocha i Schonleina pamietam mówiła ze to leczy się objawowo...jakoś teraz jest ok
    mam nadzieje ze z Twoim synem też bedzie wszystko dobrze

Dziewczyny musze się wam pochwalić ze moja córka w sobote zdobyła złoty medal I miejsce w tańcu towarzyskim:-)
  • 12 lat temu
    Alizjana 78 nie jest źle! Dla Ciebie do poczytania link: http://www.krabb.is/Forsida/witamy/konizacja

Asiu, nie taki diabeł straszny..... . Trzymam kciuki!

Doris, syn już w domu, niestety pomimo leczenia plam przybywa. O rokowaniach nikt nie chce mówić, ponieważ zanim trwa wysyp wszystko może się wydarzyć. Niepokoją mnie bardzo jego wyniki krwi, wysokie CRP, dimery, ASO, leukocyty.
    W poniedziałek idziemy na wizytę do hematologa. Zobaczymy co ciekawego nam powie.
    W związku z powyższym planów na majówkę nie mam.
    Miłego długiego weekendu!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat