Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
"."
Jeśli zaraz odezwie się reszta chwilowo - mam nadzieję - nieobecnych,ucieszę się i pogrążę w otchłani rozpaczy! Ucieszę wiadomo dlaczego,a pogrążę bo parę razy dopraszałam się o dwa słowa,i co?! I nic! Ale fajnie,że znów jesteście i mam nadzieję na szybkie poklikanie na osobności;). Może jak wrócę będzie już na mnie czekała stronka po nowemu?
Kasia,oczywiście skaczę z radości razem z Tobą! Ślubny też pewnie pozytywnie nastawiony do mąk,które go czekają:-D. Czyli,31-go kciuki trzymamy prewencyjnie,tak dla pewności. A gdzie,jeśli wolno spytać,wybierasz się na wakacje?
Pozdrawiam,ściskam :-*
-
"."
Jestem i ja. Czytam ale nie piszę, bo.....czekam na udostępnienie miejsca gdzie można poklikać nikomu nie wadząc.
Jestem po badaniach usg- góra i dół ;) - wyszło z nich, że jeszcze pomęczę ślubnego ;), a 31 lipca mam wizytkę w CO u doktorka.
Kasieńko, dołączam do zapytania Doris o zdrówko syna:)
Doris, gratuluję córci dostania się do wymarzonej szkoły. Udanych wakacji :D
Ja na swoje chyba dopiero w sierpniu wyruszę.
Pozdrawiam i do następnego :-*
-
"."
Wywołana do tablicy,zgłaszam swoją obecność:)!
Asia,baaaaaaardzo cieszę się razem z Tobą,że cała ta historia skończyła się happy endem! Nie ma nic cenniejszego od słów "jest pani zdrowa". Wielgachne gratulacje!!! A co słychać na polu walki z ogórkami;)?
Kasia73 jak to gdzie byłam? Czekałam na Ciebie:)))! A gdzie Ty się podziewałaś,jeśli wolno spytać? A przede wszystkim,czy choroba Twojego syna minęła bezpowrotnie? Coś nas,stare,wymiotło... Gosia i Ewa też przepadły... Może się odezwą... Nie znikaj, proszę...
Admin obiecuje stworzenie możliwości bardziej prywatnych spotkań. Czekam na to niecierpliwie.
U mnie wiele się działo,ale najważniejsze,że córka z palcem w nosie dostała się do wymarzonego liceum! Pękam z dumy! A już pojutrze śmigam na zasłużone wakacje!
Pozdrawiam cieplutko "stare" i "nowe"! :-*
-
Magdalenka, głowa do góry. Ja jestem 2,5 roku po rsm 1b2 i żyję. I według ostatnich badań całkiem dobrze.Nie myśl już o tych cytologiach, bo oszalejesz.
Ciesz się, że wszystko zostało wycięte.
Doris, Kasiu, gdzie jesteście?
-
Magdalenka a mówiłam że będzie dobrze:-)))
widzisz o tej cytologi to każdy inaczej mówi, mi to ordynator mówił w szpitalu o płynnej i moja ginekolog potwierdziła...ja tam będe tą płynną żebym potem nie mogła sobie zarzucić że oszczędzałam na tym nie daj boże jak by coś było...
a jeśli chodzi o hpv to moja ginekolog mówiła że ja nie mam, że muszę zrobić jakieś badanie na ukryte HPV bo to normalne wyszło ujemne...ona wymaz pobierała dla studentów co się uczyli i nie wyszło....ona mi mówiła że pobierze na wyniki ale że ona go pozna a ja nic nie dostane żebym nie musiała płacić..???
Ale ogólnie na to ukryte razem z cytologią mam zaplaci okolo 400zl razem z wizytą, i mam być u niej w połowie września zobaczy szyjkę czy już da się pobrać,
POzdrawiam
-
Fakt, do 26 roku życia,po wykluczeniu zakażenia. Ja się nie kwalifikuję ;)
-
Ale zdaje się że w starszym wieku też można się szczepić Ktoś o tym pisał na forum.
-
Magdalenka,szczepionka jest przeznaczona dla młodych dziewczynek,przed rozpoczęciem życia seksualnego...
-
Cześć. Dziś byłam pierwszy dzień w pracy, a po pracy poszłam spać i dobudzić się nie mogłam, człowiek przyzwyczaił się do lenistwa. Rano byłam w szpitalu, rozmawiałam z ordynatorem, powiedział że był to rak ale nie zaawansowany i że został w porę wykryty, że usunięto go w całości i nic już mi nie będą robić, cytologia przez chyba 3 lata co 3 miesiące. Pytałam go czy nie lepiej gdybym odpłatnie robiła cytologię płynną, a on na to że szkoda moich pieniędzy ponieważ cytologia płynna nie jest tak rewelacyjna jak mówią i że ta normalna wystarczy. Nie wiem, może co pół roku będę sobie robiła tą płynną tak dla siebie. Cieszę się że tak wyszło, ale też martwię się co będzie dalej. Żadne wcześniejsze badania nie wykazywały raka, więc wychodzi na to że nawet wycinki są przesiewowe. Teraz to pewnie gdyby nawet cin1 wyszło to pewnie idę pod nóż. Pytałam lekarza kiedy mogę zajść w ciążę, to powiedział że za pół roku, oczywiście jeśli wszystko będzie ok. Asia28 a wiesz może kiedy możemy robić testy na hpv i szczepionkę? Może na test hpv trzeba czekać jak się zagoi?
-
Magdalenka a co ci wczoraj lekarz powiedział?? miałaś być u niego....?