Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    pozdrawiam was dziewczyny
  • 11 lat temu
    "."
    Zostawiam znaczek, że żyję i pozdrawiam Was serdecznie.
  • 11 lat temu
    Doris-ech..ja bym tam wolala te twoje rogaliki:) uwielbiam slodycze,pieczone-mmmm malinka! a pierozki? no jak ktos zrobi-to i smakuja:)
    Asiu-o jej....czyli juz tuz tuz...Kochana nie boj nic-bedzie dobrze!!!:) ja wiem ze to jest mega stres-bo ja juz mysle o lutym i o cytologii pierwszej po elektro...Powiem Wam,ze ten stres to juz nam chyba bedzie goscic dlugo,dlugo.....Kazda cytologia i sfajdane majty!:)
  • 11 lat temu
    cześć dziewczyny melduje się :-)) coś tu cisza....ja w czwartek badania ahh znowu zaczynam się bać:-((
  • 11 lat temu
    Witam!
    Ajisza,gratuluję powrotu spokoju! Teraz zmobilizuj ducha walki,włącz jeszcze bardziej pozytywne myślenie i uwierz,że wszystko skończy się dobrze! I masz rację,w kupie raźniej :D!
    Zoe,już niedługo zatęsknisz za grzybowym szaleństwem! Ja to chyba nazbieram grzybków jak mi a stopach porosną:(. Już się pogodziłam,że w tym roku pozostaje mi cieknąca ślinka na Twoje pierożki:(. Za to napiekłam wczoraj rogalików drożdżowych z marmoladką,ku radości mojej rodzinki. Dziś wszyscy od rana się ekstatycznie objadają;D!
    Bardzo miłej niedzieli!!!
  • 11 lat temu
    Ajisza super podejscie! tak trzymac!! i pewnie ze bedziesz zyc 100 lat:) moj doktorek tez mi to powiedzial jak zlapalam u niego dola i sie pobeczalam...ajjjj nerwy mnie puscily!
    No i sex fajna rzecz-ale nie najwazniejsza....ja juz podziekowalam,moj sie wystrachal-i po przyjemnosciach.skusilismy sie po praktycznie 6 tyg-wiec powinno byc git,ale niestety....No a na ten moment czekalismy az 3 miechy:) wiec...no sie skonczylo,jak sie skonczylo.A Twoj mąż ma racje:););)
    U mnie grzybowy szał.Mąz w lesie,zbiera grzyby z moim tatusiem.A wczoraj co sobie zebral to sobie zje:) nagotowalam zupy grzybowej(pyyyycha) i pierogow z grzybami:) Czyli ciezkostrawny dzien ale jakże smaczny:)
    Buziaki kobiety:)
  • 11 lat temu
    Brawo ajisza:))) super podejście:)))
  • 11 lat temu
    czesc dziewczynki

moje podminowanie mineło ...wytłumaczyłam sobie ze zycie toczy sie dalej , ze zawsze znajdzie sie wyjscie z kazdej sytucji ...! najwazniejsze ze mam czas zeby cos z tym zrobic ...lekarz powiedział ze nerwy tu nie pomagaja ( no chyba ze mobilizuja do działąnia ) i bede zyc jeszcze 100 lat ...smialismy sie bo razem byłoby 130 pare a to byłoby koszmarne ...:)
    teraz jak czekam na konsultacje i mam wiedze ze da sie z tym cos zrobic jestem spokojniesza ...zaczełam normalnie funkcjonowac , czekam na dalszy bieg wydarzen ...

dziekuje wam wszystkim za słowa otuchy ...znowu potwierdziło sie ze my ludzie jestesmy stworzeniami stadnymi ..jednostki nie daja rady !!! taka jest prawda dziewczyny co nie ??????...w kupie cieplej , razniej , weselej i bezpieczniej ...

dam znac jak juz bede wiedziała kiedy zabieg , no i gdzie ......:)

zoe ...seks fajna rzecz ..:) poczekaj troche , nie seksic sie ...mój mąz mówi ...alez kochanie mamy jeszcze inne sposoby ...hahahahah...wariat ale przyjemny :) ..u mnie na razie checi brak , zobaczymy jak bedzie pozniej :)
  • 11 lat temu
    Dziekuje Wam bardzo za rady.Poczekam jeszcze z tydz-i absolutnie zero wspolzycia! jesli sie to powtorzy to jade do lekarza...
  • 11 lat temu
    Zoe ja bym ci radziła kontakt z lekarzem.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat