Madzia7,Truskawka konizacja usuwa podejrzane miejsce najczęściej raz na zawsze, raz a dobrze, bardzo często co zawsze tu powtarzam konizacja kończy sprawę, nie bójcie się aż tak bardzo. PS Czasami nam się wydaje, że boli, wmawiamy sobie to, u mnie tak było, wydawało mi się, że nagle gdzieś tak od czasu diagnozy ten ból jest z napewno związany z chorobą a kilku lekarzy już mi wtedy mówiło, że to nie ma związku, odcinek lędźwiowy pobolewał mnie (i nadal łupie) od biegania. Najważniejsze to zaufać lekarzom i nie czekać, samo nic nie przejdzie. Albo mi coś umknęło albo jesteście tu zaledwie od kilku dni. Na pierwszej stronie mamy BIO - tu lekarze anonimowo udzielą porady,wytłumaczą wyniki itp. ale nie zastąpią regularnych wizyt lekarskich. Trzymam za Was kciuki.
Witajcie,
U mnie znów trochę się dzieje... Po 3.5 roku odstawilam tabletki antykoncepcyjne (w między czasie brałam antybiotyk). Mam taką cicha nadzieję na drugą ciąże... Z racji tego, że plany są jakie są to w sobotę poleciałam znów na LBC. Zrobiłam też CINtec plus... No i teraz 14 dni strachu... Co jeśli wyjdzie dodatni? A jeszcze jakby się okazało, że z tą ciąża wyszło szybciej niż to planowaliśmy to już całkiem. Odchodzę od zmysłów. Jakie byłoby postępowanie w ewentualnej ciąży przy Ujemnym wyniku cytologi LBC i dodatnim CINtec?
Madzia 7 a przy jakim badaniu miałaś pobierane wycinki przy koposkopi?
Dziewczyny dodaje wyniki cytologii mojej mamy , czy któraś takie miała ? bardzo się martwię i nie mogę sobie z tym poradzić odchodzę od zmysłów Wiem ze opisujecie tutaj duzo ale jest tyle stron ze nie jestem w stanie ich wszystkich przeczytać :(