Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    cześć dziewczyny ja już siedze zestresowana:-))
    byłam u dentysty rano, a wieczorem badania....i pewnie 3 tygodnie czekania...a może 2 ...
    Zoe jeśli chodzi o dzieci uważam tak samo jak i ty :-))
    moja ginekolog chce zrobić płynną cytoogie(100), i hpv mRNA (400)i coś tam jeszcze, ale powiedziała że może uda się coś zrobić na nfz bo podpsali jakiś nowy kontrakt, ale że to nie jest pewne żebym była przygotowana wrazie co...

Spadam po córki/ miłego popołudnia!
  • 11 lat temu
    Asiu 600 zl? kurcze a z tyle??o matko-czyli mnie tez czeka taki wydatek? to za co to-za tą cytlogie plynną i za test hpv? ja pierdziu....
    jak bedziesz juz po,to napisz...:*
  • 11 lat temu
    Mala mi na drugi dzien po leep poszlas na usg piersi????? Ja nie bylam w stanie isc gdzies dalej-tylko kibelek,łózio....i tyle:)
    I kobietko-pisz tu co chcesz:) my byłysmy przeciez w takiej samej sytuacji...
  • 11 lat temu
    Czesc kobietki.
    Widze,ze temat dzieci trwa:)...Ja Wam powiem-ale nie obrazcie sie na mnie-jestem przeciwna,aby takie maluchy szly juz do szkoly.Po co im zabierac dziecinstwo-ono i tak krotkie,ciagle zycie w pospiechu...-a szkola to juz obowiazek.No i raczej ten dzieciak nie bedzie tak przygotowany jak ten co pojdzie od lat 7-iu.
    Ale to tylko moje zdanie.
    Asiu myslami jestem dzis z Toba:*:*
    Izko do 24-go jeszcze troszke czasu...ale wiem,ze to czekanie jest najgorsze!
  • 11 lat temu
    czesc dziewczyny
    mój synek jest 2006 ..poszedł do szkoły jako 6 ..niby dobrze ale i tez zle ...poczatek był dobry ale pod koniec 1 klasy opóznienia w pisaniu ...według mnie i nauczycielki zabrakło jakies poł roku ...z dziecmi młodsszymi do zerowki nie chciał isc ...szkoła niby była przygotowana ale jednak 6 latki odstaja od 7 latków ...ma mniej zadane , krótsze czytanki , teraz sobie radzi ale było kiepsko ...nie wiem czy to był bład do dzis ...machina sie toczy ...musze go pilnowac ....:)
    mam dwóch synów ..jeden juz spory chłop i to moje maleństwo po latach ...wiec jestem jedna kobieta w domu ....:) ah córcia by sie przydała ale to chyba juz niemozliwe ....

pozdrowionka ...

ps.izka330 ..pamietałam , pamietałąm ..tylko loginy sie mi mieszaja ...bede myslałą jak tam ci idzie ...badz dzielna ....zazdroszcze , ja sie bede umawiac a ty juz bedziesz w trakcie ...pisz mi pozniej jak było koniecznie ....wkońcu takie same ciny mamy ....:)

A
  • 11 lat temu
    Izka330 - a ty masz się zglosić i w ten sam dzień masz zabieg? ja mialam na drugi dzień w sumie w szpitalu byłam 4 dni :-))
    Ja też zbierałam podpisy...ale wiesz powiem szczerze że wydaje mi się że szanse są małe aby to referendum było chociaż będe trzymać kciuki aby się udało...oni nie myślą o tych dzieciach...bo dzieci może i są zdolne ale te szkoły nieprzygotowane....Moja teraz w zerówce szkolnej...ale puściłam ją tylko dlatego że jeśli się nie uda to lepiej niech już się zapozna ze szkołą a jeśli się uda powtórzy zerówkę jeszcze raz...
  • 11 lat temu
    Asia,ja mam chirurgiczną.Moj synek jest z pazdziernika 2008 i teoretycznie nie musi jeszcze iśc do szkoły bo niby z drugiej połowy ale wolę żeby poszedł z cała swoją grupą z przedszkola i mam nadzieje,że sie uda. ile ja się tych podpisów nazbierałam,teraz musi być nagroda :-)
  • 11 lat temu
    Witam was wszystkie!! weszłam na chwile chociaż jestem w pracy...jutro na 18.15 mam wizytę ciekawe co będzie pobierała mówiła żeby być przygotowanym na 600zl wiec zobaczymy....
    Ja nie boję się wizyty tylko to czekanie będzie męczące...strach, strach i jeszcze raz strach....
    izka330 - a ty jaką masz konizacje?? leep?? będe trzymać kciuki aby było dobrze i
    za referendum:-)) mam córcie z 2008 z czerwca i mam nadzieje że się uda!!

POzdrawiam całą reszte..
  • 11 lat temu
    dzis ze mna psychicznie trochę lepiej TROCHE.........
    bo oczywiście w akcie paniki zrobiłam USG piersi i przynajmniej to mam dobre i bardzo zdrowe .............UFFF
    ale oczywiście odliczam dni do wynikow i dalej boje się , ale nie poddam się będę walczyc będę silna .........
    wybaczcie mi jeżeli na tym forum będę strasznie panikować i pisać głupoty ........
    pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Ajisza, melduje,że to ja mam konizacje 24 pazdziernika. Nerwówka straszna no i odliczanie ale razem w takiej grupie wsparcia damy radę. Ja z natury jestem wojownikiem i walcze wszedzie tam,gdzie mogę i gdzie trzeba. Akurat w tym czasie 22-24 pażdziernika bedzie posiedzenie rządu w sprawie referendum dotyczącym sześciolatków w szkole. Mam nadzieje,że w tej sprawie tez sie uda.Fajnie,ze w tym czasie bo trochę moje myśli schodzą na inny tor,chociaż chwilami.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat