Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Olga1988 trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze :) Odezwij sie po zabiegu.
Jutro albo pojutrze bede miala wyniki :/ juz truchleje ze strschu,mam nadzieję że usuneli tyle co trzeba.A wy trzymajcie kciuki za mnie :)
-
Użytkownik @Olga1988 napisał:
Dziewczyny trzymajcie kciuki! jutro będę już "po" :-)
TRZYMAJ SIĘ, BĘDZIE DOBRZE I NAJWAŻNIEJSZE, ŻE JUŻ JUTRO "PO" :)
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki!
jutro będę już "po" :-)
-
Hej dziewczyny, chcialam do was dolączyć.. Początkowo mialam CIN 1, kolposkop i wycinki, po 3 miesiącach mam CIN 2 z możliwością CIN 3/ CIS. Za jakiś miesiąc czeka mnie konizacja metodą leetz leep (o ile dobrze zapamiętalam nazwe)
Mam dopiero 21 lat. Boje się że nie będę mogla miec dzieci....
Boję się,że konizacja nic nie da, że może nie wytną wszystkich komórek,że może jest już za późno i komórki przeszly dalej.. albo że rozwinie sie rak..
już troche panikuje od samego czytania o tym na necie, ale nie wiem jak sobie poradzić z takim negatywnym myśleniem ://
-
Madi bede miała pomoc,tydzien beda rodzice a pozniej ja jade z corcia do rodziców i bedziemy sie jeszcze byczyc 2tyg wiec spoko :)
-
Witam :)
Widzę że nie tylko mnie bolało po zabiegu,bo zawsze wydawało mi się że mam dość wysoki próg bólu.Urodzilam 3 dzieci bez znieczulenia,a po zabiegu bylam naprawde zaskoczona że mnie aż tak bolało.Teraz trzeba miec nadzieje ze idzie ku lepszemu i każdej z was tego życzę :)
-
Olga a nie masz kogos kto moglby Ci pomoc chociaz przez pierwsze 2 - 3 dni? tak czy siak trzymam mocno kciuki!! i jak dojdziesz do siebie to napisz:) i zazdroszcze tego czystego zlota:)
-
Z tym dzwiganiem to u mnie bedzie cieżko mam małe dziecko tzn małe w marcu skonczy 2 latka ale sa czasem sytuacje ze trzeba wziasc na rece a to jakies 14kg czystego złota :)
Jakoś to bedzie :)
-
no to wszystko zalezy od czlowieka. mnie bolalo, a sasiadke nic i patrzyla na mnie dziwnie :) wazne, zeby pozniej odpoczywac i sie nie forsowac, absolutnie nie dzwigac.
-
Użytkownik @Olga1988 napisał:
Marina a jaka Ty metoda miałaś robiona konizacje?!Wiem ze te 3tyg beda jak wiecznośc...ale napewno bedzie ok.
olga ja miałam metodą pętli "leep" inaczej, też zostałam na noc, mnie nic nie bolało, dopiero od wczoraj zaczęło ciągnąć dół brzucha i kręgosłup, jak dłużej jestem na nogach to bardziej boli dlatego staram się póki mogę leże ile się da,
biedronko ja czekam także na wyniki, trzymam kciuki, aby na tym się skończyło,
pozdrawiam