W sobotę odebrałam wyniki i doktor pobrał wycinki i szyjki wyskrobiny:( w kolposkopii mała zmiana czyli wszystko dzieje się pewnie w kanale.. Wynik brzmi cin2 Cin3/cis. Czyli jest cis który świadczy o komórkach rakowych. Nie mam się co nastawiac na lepszy wynik przecież płynna cytologia jest idealna pod względem diagnostyki. Boję się tylko jak będzie rak. We wtorek mam mieć wyniki bo dzisiaj mój wycinek ma być wysłany do badania. Martwię się moja córka nigdy nie została sama zawsze byłam z nią usypia wieczorem tylko przy piersi albo na spacerze.
She86 jestesmy przecież w kontakcie, córeczka wyczuwa z pewnością co Ty czujesz i jak bardzo się martwisz, że się martwisz to normalne ale przecież wiesz, że w Twoim przypadku zakończy się to wszystko zabiegiem, przecież na pewno mówił Tobie o tym lekarz. Głowa do góry !! Odzywaj się, jak mała śpi zrób coś dla siebie, zajmij czymś głowę i wiem, że to jest trudne ale możliwe.
hej dziewczyny mam pytanie jak to jest z sexem przy pozytywnym hpv , maz nie robil sobie testu skoro mi wyszedl pozytywny to oczywiste bylo ze on tez go ma od prawie pol roku nie wspolzyjemy poprostu sie boje niektorzy na forach pisza ze jezeli zmiana zostala usunięta a tam wlasnie bytowal hpv to tak jak by juz go nie bylo inni ze jest prosze o odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam
https://faqrak.pl/forum/post/l...
Zapraszamy dołączcie do nas pokażemy gdzie miejsce raka 👎
Witam
jestem nowa na forum i bardzo potrzebuję porady. Odebrałam wynik cytologii z informacją "stwierdzono nieprawidłowe komórki nabłonkowe". W szczegółowym opisie znajduję informację: Komórki nabłonka gruczołowego: gruczolakorak-adenocarcinoma-kanału szyjki macicy. Uwagi: AI BII CIII2bb1. Przekopałam internet i mam coraz większy mętlik w głowie. Siedzę i ryczę. Czy ktoś może mi to przetłumaczyć na ludzki język. Bardzo dziękuję.