Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:

• Użytkownik @hanna2104 napisał:
    Użytkownik @marina250 napisał:Użytkownik @hanna2104 napisał:MarinaZadzwon do lekarza jutro i się dowiedz przez konsultacje telefoniczna. Ja plamiłam tydzień,pózniej leciała jakas zółta wydzielina i zadzwoniłam do lekarza.Powiedział przez telefon co i jak.A czasem nie dzwigałas? Ani rączek nie wyciągałaś w gore :P nie powinnas pamiętaj :)Mam tak samo jak ty tzw. blokadę :P bałam się globulki wsuwac do srodka.Tak samo mam strach przed pierwszym współżyciem po zabiegu :(Pozdrawiam Dziewczyny a jak było u was po konizacji ze współżyciem ?dzięki za odpowiedz :)nie, nie dzwigałam, nie pamiętam, zebym cokolwiek robiła takiego, ogólnie oszczędzam się;pamiętam też jak 4 lata temu miałam zamrażaną nadżerkę to też miałam problem z gojeniem, dostalam wtedy jakieś globulki na gojenie, poki co od wczoraj nie widac zmiany, jak bedzie tak dalej to dzwonie jutro i lepiej dmuchac na zimneja też nie wyobrazam sobie "pierwszego razu" po zabiegu, może z czasem zmieni się myśleniebuziaki, pozdrawiama dostałaś jakas receptę ? Mi lekarz przepisał tabletki i globulki dopochwowe brałam ze przez 2tygodnie od wyjścia ze szpitala.

nie dostałam żadnych leków, jutro zadzwonie będę spokojniejsza, trudno trzeba będzie pojechać to pojadę, troszke mi się nie widzi bo to 50km a w taką pogodę nawet z domu się wychodzic nie chce, ale jak powie ze trzeba przyjechac to pojade, zdrowie najważniejsze

• Użytkownik @marina250 napisał:
    Użytkownik @hanna2104 napisał:MarinaZadzwon do lekarza jutro i się dowiedz przez konsultacje telefoniczna. Ja plamiłam tydzień,pózniej leciała jakas zółta wydzielina i zadzwoniłam do lekarza.Powiedział przez telefon co i jak.A czasem nie dzwigałas? Ani rączek nie wyciągałaś w gore :P nie powinnas pamiętaj :)Mam tak samo jak ty tzw. blokadę :P bałam się globulki wsuwac do srodka.Tak samo mam strach przed pierwszym współżyciem po zabiegu :(Pozdrawiam Dziewczyny a jak było u was po konizacji ze współżyciem ?dzięki za odpowiedz :)nie, nie dzwigałam, nie pamiętam, zebym cokolwiek robiła takiego, ogólnie oszczędzam się;pamiętam też jak 4 lata temu miałam zamrażaną nadżerkę to też miałam problem z gojeniem, dostalam wtedy jakieś globulki na gojenie, poki co od wczoraj nie widac zmiany, jak bedzie tak dalej to dzwonie jutro i lepiej dmuchac na zimneja też nie wyobrazam sobie "pierwszego razu" po zabiegu, może z czasem zmieni się myśleniebuziaki, pozdrawiam

a dostałaś jakas receptę ?
    Mi lekarz przepisał tabletki i globulki dopochwowe brałam ze przez 2tygodnie od wyjścia ze szpitala.

• Użytkownik @hanna2104 napisał:
    MarinaZadzwon do lekarza jutro i się dowiedz przez konsultacje telefoniczna. Ja plamiłam tydzień,pózniej leciała jakas zółta wydzielina i zadzwoniłam do lekarza.Powiedział przez telefon co i jak.A czasem nie dzwigałas? Ani rączek nie wyciągałaś w gore :P nie powinnas pamiętaj :)Mam tak samo jak ty tzw. blokadę :P bałam się globulki wsuwac do srodka.Tak samo mam strach przed pierwszym współżyciem po zabiegu :(Pozdrawiam Dziewczyny a jak było u was po konizacji ze współżyciem ?

dzięki za odpowiedz :)
    nie, nie dzwigałam, nie pamiętam, zebym cokolwiek robiła takiego, ogólnie oszczędzam się;
    pamiętam też jak 4 lata temu miałam zamrażaną nadżerkę to też miałam problem z gojeniem, dostalam wtedy jakieś globulki na gojenie, poki co od wczoraj nie widac zmiany, jak bedzie tak dalej to dzwonie jutro i lepiej dmuchac na zimne

ja też nie wyobrazam sobie "pierwszego razu" po zabiegu, może z czasem zmieni się myślenie

buziaki, pozdrawiam
  • Marina
    Zadzwon do lekarza jutro i się dowiedz przez konsultacje telefoniczna. Ja plamiłam tydzień,pózniej leciała jakas zółta wydzielina i zadzwoniłam do lekarza.Powiedział przez telefon co i jak.
    A czasem nie dzwigałas? Ani rączek nie wyciągałaś w gore :P nie powinnas pamiętaj :)
    Mam tak samo jak ty tzw. blokadę :P bałam się globulki wsuwac do srodka.
    Tak samo mam strach przed pierwszym współżyciem po zabiegu :(
    Pozdrawiam
    Dziewczyny a jak było u was po konizacji ze współżyciem ?
  • dziewczyny ja mialam zabieg konizacji 14 stycznia i mam pytanie, bo nadal krwawie niedużo, ale taką jakbym to ujęła świeżą krwią, za kilka dni mam dostać okres powiniem być ok 30 stycznia czekać czy jechać do lekarza, zeby to obejrzał?????

martwię się troszke, ze sie nie goi jak trzeba, bo po tylu dniach to chyba inaczej ta "wydzielina" powinna wyglądać?? jak było u Was??
    do lekarza wybierałam się 3 lutego, bo chce zwolnienie troszke przedłużyć, bo mam cięzką pracę, ale nie wiem czy teraz czekać czy działać, boję się,ze będzie znowu boleć, jak będzie patrzeć :( jakaś blokada mi się zrobiła, nie wyobrazam sobie, żeby mi miał ktos tam "grzebac" brzydko mówiąc

Olga teraz już tylko lepiej z dnia na dzień, trzymaj się :*
    pozdrawiam
  • Madi... ja miałam 3.01 zabieg i dostałam zwolnienie do 24.01 i się zastanawiam czy mogę wrocic do pracy. w pon. ide do kontroli
    pozdrawiam
  • 11 lat temu
    hanna mnie po bolalo przez pierwsze 2 - 3 godziny, potem juz bylo ok. plamilam kilka tygodni, po ok dwoch mnie zalalo, bo sie strup oderwal. zwolnienie dostalam na 2 tygodnie, ale mozna bylo dostac na dluzej:)
  • 11 lat temu
    Olga widzisz jak dobrze kciuki trzymalam :)))))))))
  • Olga będzie dobrze. poboli kilka dni i wszystko wroci do normy :)
    pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Jestem już po zabiegu. Brzuch trochę boli ale bez tragedii... nie wiem ile stracili mi szyjke...jutro rano będzie na obchodzie lekarz który skracal to będę dopiero wiedziała.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat