Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Witam kobietki
    Kiedyś tu byłam
    BO miałam takie problemy jak wy wszystkie cyt III CIN 2
    Zabieg Leep po zabiegu histo i nawet sie chwaliłam ze histo cudne lekarz zachwycony
    Ale cóż .....jestem po kontrolnej kolposkopii i co ? DUPA....... Znowu na szyjce mam po próbie octowej/jodowej wyraźne zbielenie czyli wszystko wróciło
    Nie rozumiem dlaczego skoro histo wyszło dobrze :linia ciecia czysta itd ......
    Jestem załamana .....
    Wizytę u mojego lekarza mam we wtorek wiec sie dowiem ale do wtorku zwariuje
    Może któraś tez tak miała ? Napiszcie bo w internecie nic nie mogę znaleźć
    Cytologię odbieram w poniedziałek ale nie liczę na dobrybwynik skoro SYF w kolposkopii
    Napiszcie coś ........proszę
  • 11 lat temu
    Witam. Mi to krwawienie ustąpiło ale tez juz myslalam zeby isc, na szczescie na drugi dzien było juz o niebo lepiej...teraz mam raczej takie plamienie niz krwawienie. Minał juz tydzien od konizacji, jeszcze dwa i będa wyniki....nienawidze takiego czekania!!
    Nienawidze!!
  • 11 lat temu
    Witajcie dziewczyny,jak krwawicie i was to niepokoi to marsz do lekarza. Ja kilka dni po konizacji zaczełam mocno krwawic i okazało się,że jest skrzep 8cm...szpital,antybiotyki,mega stres...na całe szczęście w porę znalazłam się w szpitalu.
  • carla
    na nfz
    myślałam ze będzie mnie badac. może ma rendgena w oczach :P
  • 11 lat temu
    A byłaś prywatnie czy na NFZ?
  • Ja byłam na kontroli, ale jakos dziwnie. nie badała mnie wcale. a chyba powinna , jak było u was dziewczyny ??
  • witam
    i nic się nie dowiedziałam mój lekarz ma urlop do 2 lutego, myślę, zę chyba tragedii nie ma, na dniach dostanę okres i pewnie dopiero się zacznie, jak będe u niego 3lutego to mu powiem wtedy ze tak było i poproszę o jakieś globulki na lepsze gojenie, zreszta powiem jak było a on sam będzie wiedział co z tym zrobić

Olga jak będzie tak bardzo Ci leciało jeszcze z 2 -3 dni to nie czekaj, ja bym nie czekała, jesli to "swieża" krew to po tyg moim zdaniem moze być niepokojąca zwłaszcza jak duzo jej leci, to nasze zdrowie, lepiej dmuchac na zimne

mam nadzieję, ze wszystko jest ok i u mnie i u Ciebie, trzymaj się :*
  • 11 lat temu
    Olga przez jakis czas tak jest, potem slabiej, a potem powodz, a potem juz powinno isc ku lepszemu:)
  • 11 lat temu
    Witam sie
    Dziewczyny ja konizacje miałam 23, dzis 27...krwawie dość obficie i jak tu kolezanka wspomniała też taką świeżą krwią...jak porządny okres, myślalam ze poki strupek nie odpadnie bedzie to raczej takie mierne krwawienie...
  • Najlepiej wpierw zadzwonić :) Ja tak zrobiłam a mam kilka kilometrow tylko :P

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat