Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Czesc ;) Dziewczyny a Ja cwiczyc nie lubie... Zawsze bylam chuda( nie szczupla), a za... I borykam sie z tym caly czas... Juz teraz wygladam normalnie, ale jak mam mniej czasu na jedzenie to zaraz leci w dol...i boje sie ze jak bede cwiczyc to waga bedzie leciala...a jestem wysoka. To tez ma podloze chyba tez w psychice, bo ja ciagle mysle o jedzeniu, ze ja musze miec czas na jedzenie :/// o dzis slysze komenatrze ( o Boze ty cos jesz??) .
-
a mnie ostatnio wzięło na owoce suszone a dopiero dzisiaj doczytałam,że one wszystkie mają prócz cukru swojego naturalnego to jeszcze sztuczny cukier :/ ale tak sobie myślę, że lepiej te owoce suszone niż bajaderka z rumem no nie ??
koytko mnie teżlekarka póki co zabroniła seksu a o powrocie do biegania nawet jej nie wspominałam dlatego postanowiłam biegać sobie truchcikiem a jak zacznę się męczyć to robię sobie marsz, jestem sprytna dziewczyny no nie ;)
-
Cześć :)
Właśnie wróciłam z pracy... 23:00! I co robię? żrę! Hahahha... kotlecik, bo tak smutno leżał.
Bułeczki z serem, bo miałam smaka... A nie powiem co rośnie.
Albo powiem... Dupa mi rośnie :/
Kaa... Czy ty wiesz jak mnie nosi żeby pójść pobiegać? Chodakowską zrobić?..
A tu lipa, doktorka zabroniła jeszcze. Seksu tez zabroniła... A mi tu się związek szykuje... ;p poznany na początku mojej drogi z cinami. (od dwóch lat singlem jestem)
Sobie facet poczekaaa... :D
Olenka, zdrowia życze maluchowi :)
Akinom, cieszyć się. Tylko cieszyć!
-
Witam witam. Przepraszam za cisze, ale jeszcze lezymy sobie w szpitalu. Jutro juz do domku na szczescie. Ogolnie wyniki ok, Synus dzielny. <3 witam Ewela- ciesz sie ze to zapalenie a nie jakis wnikajacy w Twoje DNA wirus hpv. Inne nie maja tyle szczescia co Ty ;) pozdrawiam serdecznie <3
-
Ewela to tylko sie cieszyc ;) a z zapaleniem dasz rade ;) co tutaj taka cisza ??? Halo, haloooo ;) Olenka juz w domu?? Jak synus?? Mnie dzisiaj caly dzien glowa boli, jakas taka do niczego jestem...
-
basiap3001...tak to co zostało wycięte przy odbycie zostało wysłane do badania histo. w opisie było ze to kłykcina kończysta odbytu.przy badaniu przez ginekologa wyszło zapalenie pochwy,przeleczyłam globulkami. badanie ponowne zapalenie pochwy i lekko zaczerwieniona szyjka macicy. w usg dopochwowym badał dwa razy na szyjce nie było zadnych kłykcin, wtedy też pobrał wymaz z szyjki na badanie DNA HPV. wszystko wyszło ujemnie. dziś rozmawiałam z moją dermatolog wenerolog, która powiedziała że przy kłykcinach nie zawsze występuje HPV. mam tylko nadzieję żę to zapalenie zaleczę. zaczyna mnie to już denerwować że tak to wszystko się ciągnie. zero seksu, tylko ciągle muszę coś przyjmować. chodzę przez to wszystko podminowana i obrażona na cały świat.
-
koytko może być, że przez wysiłek. To bardzo prawdopodobne. Ja teraz sporo biegam ale kiedyś jeszcze dawniej chodziłam szybko z kijkami i bolała mnie pacha i pod pachą. Oczywiście wmówiłam sobie,że pewnie jak pod pachą i przy piersi to może być tylko jedno. USG szczęśliwie wyprowadziło mnie z tego błędu. Zatem doskonale Cię rozumiem. Sport sportem ale z umiarem. Teraz jestem prawie 2 miesiące po mojej operacji i powoli powoli wracam do biegania żeby zwyczajnie wrócić do formy. Dziewczyny kto da radę jak nie my - kobiety !! <3
-
akinom1977 a widzisz Kochana czyli reguły nie ma i nie możemy się jej wszędzie doszukiwać.Ja z kolei też miałam niezły kocioł bo mi dziewczyny pisały, że one miały to a nie tamto albo odwrotnie a każdy przypadek jest inny. U Ciebie wydaje się,że wszystko zakończyło się świetnie i po tych 2 globulkach idź na cytologię.Wiem wiem, że znowu czekać Cię będzie czekanie na wyniki ale co tam, najważniejsze to dobre wieści z dziś. Pozdrawiam Serdecznie.
-
Koytko bedziem zyc :) :) i chyba dzisiaj zasne, nie chcialam juz tutaj pisac, bo byscie sobie pomyslaly juz, ze u mnie to czas sie leczyc, ale na glowe ;) bo wyobraz sobie ze ja juz tez wyszperalam gulke pod prawa pacha ;) pozniej sie zaczelam pocieszac, ze pod lewa tez taka mam... To chyba tak musi byc ?? ;) ale tak zaczelam macac macac, ze az zaczelo mnie pobolewac czy ruchach reki :D i znowu zaczelam sie nekrecac...mezowi juz nic nie mowie :D dziewczyny chyba musze isc na dlugi spacer, zresetowac mysli :) Anikom a oni badali te klykciny wyciete ?? Czy na szyjce badali ci czy masz hpv ??
-
Witam ponownie.
Właśnie dostałam Mój wynik. Szczerze to zgłupiałam już całkowicie. Grupa niskiego ryzyka onkologicznego-Nieobecna
Grupa wysokiego ryzyka onkologicznego-Nieobecna.
Nie stwierdzono obecności DNA wirusów brodawczaka ludzkiego (HPV-Human Papilloma Virus)
Gdzię wszędzie piszą że przy kłykcinach kończystych odbytu zawsze musi być TYP HPV 6 i 11....Teraz zostaje tylko iść na ponowną cytologię na zakończonym leczeniu, zostały mi jeszcze 2 tabeletki dopochwowe.