Dziś byłam na konsultacji w szpitalu u mojego lekarza , obejrzał wyniki i zapisał na zabieg 3 listopada , najpewniej będzie LEEP , ale nie wyklucza metodą Sturmdorfa ( nie wiem czy tak się to pisze ) , taka byłam happy , że macicy mi nie będą usuwać :D , że zapomniałam zapytać o tą drugą metodę , czy któraś z Was miała zabieg / operację tą metodą ? W necie czytam że stosuje się ją przy amputacji szyjki , ale u mnie do usunięcia jest tylko tarcza ...
Dziewczyny coś optymistycznego ode mnie otóż właśnie mijają dwa pełne lata od mojej radykalnej i przez te dwa mijające lata ani śladu nawrotu choroby co doceniam mocno każdego dnia i chcę Wam wszystkim powiedzieć, że nawet jeżeli dzisiaj coś się dzieje na tyle paskudnego, że strach podcina nadzieję to wszystko ale to wszystko może się odwrócić na dobre !! Oczywiście muszę być nadal pod kontrolą i tak jeszcze przez najbliższe lata ale co mi tam, wszystko zrobię żeby choroba nie wróciła.
Ściskam mocno wszystkie dzielne kobietki
She86 ja już rodzilam 2 razy sn ale przed konizacja. Termin mam na 1 kwietnia i na razie sie nastawiam na sn ale niewiadomo czy szyjka się będzie rozwierac itd różnie może być. Wiem jak szybko doszlam do siebie po sn, 15 min po wcinalam dwudaniowy obiad i krecilam się po korytarzu
katarzyna1988 na kiedy masz termin? Ja też się boję panicznie CC tym bardziej że pracuje w służbie zdrowia i wiem jak to wszystko wygląda. Zawsze marzyłam aby urodzić naturalnie. spotkałam się z różnymi opiniami lekarzy na ten temat. Ale jak to powiedziała kaa można sobie planować ale jak to się zakończy tego nie da się przewidzieć. Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze wtedy jest łatwiej :-)
ja mam Hpv i jestem 4 lata po wysokiej konizacji i będę rodziła sn. Lekarze nie widzą przeciwskazan i mam nadzieję ze nie bedzie konieczności cc bo tego się bardzo boję
She86 i pozostałe młode przyszłe mamy: można sobie planować i w głowach mieć ułożony gotowy scenariusz na to jak dziecko ma się urodzić ale jak pod koniec ciąży ułoży się nie tak to choćbyśmy bardzo chciały urodzić naturalnie to i tak lekarze zadecydują o cesarce. Najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe a rodzice najszczęśliwsi na świecie.