kaa lekarka , z którą dziś rozmawiałam , powiedziała że najpewniej mój lekarz wybierze LEEP pętlą elektryczną , chociaż w takich przypadkach wycina się też macicę , ale że ja to za młoda jestem , nie wiem co tu wiek ma do rzeczy , mam nadzieję , że nie będzie tak że mnie uśpią i obudzę się np . bez macicy , bo chyba muszę się zgodzić na taką operację , znam przypadki kiedy pacjentka miała np tylko macicę do usunięcia , a budziła się po operacji bez jajników , bo lekarzowi się nie podobały ...
jezyk321 🙂🙂🙂
Pozdrawiam wszystkie dzielne kobietki 👍
doreczka1207 moim zdaniem najważniejsze, że w kanale nic nie siedzi tylko na tarczy, jest naprawdę duża szansa na zakończenie leczenia konizacją ale to pewnie usłyszysz jeszcze nie raz od lekarza. Poza tym pomyśl ile kobiet w ogóle nie ma zielonego pojęcia, że mogą być chore i nie sprawdzając czy nie chodząc do gina nie mają nawet szansy na wyleczenie bo czas leci a czas odgrywa tutaj jedną z najistotniejszych ról.
Ja przed zabiegiem miałam szereg zaleceń i pewnie Ty też dostaniesz odpowiednią listę. Zrób wszystko żeby jeszcze w tym roku dostać termin.
Głowa do góry !
Doreczka, to zła i za razem dobra wiadomość. Po pierwsze wiesz już co tak naprawdę Ci dolega, po drugie zmiany tylko na tarczy, po trzecie myślę, że LEEP, zakończy sprawę. Będzie dobrze
histopatologia potwierdziła HSIL na tarczy szyjki, w kanale i macicy czysto, rozmawiałam z lekarzem , kwalifikuję się do LEEP, więc tak jak realnie zakładałam ...
Zaciskam
Są wyniki , jadę odebrać , zaciskajcie kciuki , nastawiam się pozytywnie , ale boję się kurka jak nie wiem co ...
Ucięło mój wpis, gdy go zedytowałam :P Jest tak, że cały czas mam jakieś kłucia, bóle, wzdęcia. Nie tylko przed okresem czy w czasie owulacji. Czy to na pewno tylko hormonalne porządki? Miałam tez infekcje, antybiotyk dopochwowy. I chociaż brałam osłonowe globulki po antybiotykoterapii teraz mam jakieś pieczenie u ujścia pochwy. Jak nic, cofną mnie z tej elektrokonizacji gdy stawię sie w środę w szpitalu..
Zaczynam panikować.. Dziewczyny od mojej zlej cytologii minęły już 4 miesiące. W międzyczasie odstawiłam antykoncepcję i być może mój organizm się ustawia hormonalnie. Nie pamiętałam, jak to jest mieć jajniki
Aga nawet sie nie obejzysz a juz bedzie za Toba😗😗😗
Doreczka to czekamy razem😊😊😊