Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

jezyk321  🙂🙂🙂

Pozdrawiam wszystkie dzielne kobietki 👍

• 7 lat temu

doreczka1207  moim zdaniem najważniejsze, że w kanale nic nie siedzi tylko na tarczy, jest naprawdę duża szansa na zakończenie leczenia konizacją ale to pewnie usłyszysz jeszcze nie raz od lekarza. Poza tym pomyśl ile kobiet w ogóle nie ma zielonego pojęcia, że mogą być chore i nie sprawdzając czy nie chodząc do gina nie mają nawet szansy na wyleczenie bo czas leci a czas odgrywa tutaj jedną z najistotniejszych ról. 

Ja przed zabiegiem miałam szereg zaleceń i pewnie Ty też dostaniesz odpowiednią listę. Zrób wszystko żeby jeszcze w tym roku dostać termin.

Głowa do góry !

• Doreczka, to zła i za razem dobra wiadomość. Po pierwsze wiesz już co tak naprawdę Ci dolega, po drugie zmiany tylko na tarczy, po trzecie myślę, że LEEP, zakończy sprawę. Będzie dobrze

• histopatologia potwierdziła HSIL na tarczy szyjki, w kanale i macicy czysto, rozmawiałam z lekarzem , kwalifikuję się do LEEP, więc tak jak realnie zakładałam ...

• Zaciskam

• Są wyniki , jadę odebrać , zaciskajcie kciuki , nastawiam się pozytywnie , ale boję się kurka jak nie wiem co ...

• Ucięło mój wpis, gdy go zedytowałam :P Jest tak, że cały czas mam jakieś kłucia, bóle, wzdęcia. Nie tylko przed okresem czy w czasie owulacji. Czy to na pewno tylko hormonalne porządki? Miałam tez infekcje, antybiotyk dopochwowy. I chociaż brałam osłonowe globulki po antybiotykoterapii teraz mam jakieś pieczenie u ujścia pochwy. Jak nic, cofną mnie z tej elektrokonizacji gdy stawię sie w środę w szpitalu..

• Zaczynam panikować.. Dziewczyny od mojej zlej cytologii minęły już 4 miesiące. W międzyczasie odstawiłam antykoncepcję i być może mój organizm się ustawia hormonalnie. Nie pamiętałam, jak to jest mieć jajniki

Wpis edytowany dnia 16-10-2017 09:49 przez agadomini
  • Aga nawet sie nie obejzysz a juz bedzie za Toba😗😗😗

Doreczka to czekamy razem😊😊😊

• moje też miały być w piątek i nie ma ...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat