no wlasnie ja mam wynik po cytologi hsil cin2-cin3 bez cis a myslalam ze cis jest jednoznacznie z cin 3 po kolposkopi ten facet tez mi powedzial ze nie ma jescze komorek rakowych a chyba wie jak wygladaja ale nie wiadomo co sie dzieje tam w kanale ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze wiem troche panikuje ale ciezko jest odciac sie od tych mysli narazie faszeruje sie naturalnymi witaminami zeby sie wzmocnic
czipsowa nie wiem czy ktos Cie poinformowal o tym, ze jesli nie masz podejrzenia raka to nikt Ci biopsji w ciazy nie zrobi. Tylko kolposkopie kontrolna. Ja mialam okolo 13-15 tyg i cos okolo 32 tyg dokladnie nie pamietam. I dodam ze ja mialam cin2/cin3/cis
kaa a co ja mam powiedziec z cytologi mialam ci2/3 bez cisa a tydzien po kolposkopi bez pobierania wycinkow okazalo sie ze jestem w ciazy wiem tu jest jedna dziewczyna ze tez tak miala i mam miec biopsje bo nie moga mnie wyszkrobywac boje sie ze w kanale jest cos bardziej jak Bog da urodzic to wycinam wszystko i mam nadzieje ze bedzie dobrze
Daria22 przy Tobie podczas konizacji która nie jest długim zabiegiem będzie sztab ludzi a przynajmniej trzy które zrobią wszystko żeby ten zabieg miał swój przebieg bez problemów, tego możesz być pewna. Ty skup się wyłącznie na tym,żeby odebrać dobry wynik i żeby konizacja zakończyła całą tę /nazwijmy to/ sprawę a tzw. techniczną stroną niech zajmą się specjaliści🙂
U mnie konizacja nie przyniosła spodziewanego rezultatu ale w większości przypadków koniec jest i basta, nie zamartwiaj się na zapas bo stan psychiczny jest bardzo ważny 👍