Czipsowa, Ja mogłam się starać o ciąże po 2 cyklach, we wrześniu 2016 miałam usuwaną ciąże pozamaciczną z jajowodu. A we wrześniu 2017urodził się Michaś, to sobie policz;)
A teraz chciałabym się Wam pochwalić. chyba bo jeszcze nie byłam u lekarza, aczkolwiek spóźniał mi się okres, ale myślałam,że nie uregulował mi się jeszcze po porodzie, a dziś niespodzianka. 2 kreski. Boje się jak cholera i boje się cieszyć.
zaraz zwymiotuje chyba teraz zaczelam czytac o tym badaniu p16 i ki67 i jestem ciekawa czy wymaz sprzed 2 miesiecy nie byl za stary do tego badania czy pobrali tkanki z wycinkow bo zas musze czekac teraz a nie chce niczego przegapic bo jak bylam teraz tez w szpitalu to ci lekarze sie dziwili ze taki wynik cyto i taki wynik z hist jedna mi nawet powiedziala ze moglbyc to stan zapalny ja chyba musze neta sobie odlaczyć bo zwariuje z czytania o tym
Twoje nastawienie jest bardzo dobre, idealne wręcz. Lekarz do którego trafiłam już jak nie było wyczuwalne tętno dziecka (ja urodziłam martwe dziecko w 6miesiącu ciąży) powiedział potem, żebyśmy nie wnikali....bo zwariujemy. Ja pamiętam, ze bardzo byłam ale to bardzo przeziębiona jakoś tak na 2 tygodnie przed tą tragedią. Nie wiem, nie wiemy. Mieliśmy starszego synka wtedy miał jakieś 2 latka i na Nim się skupiliśmy, był zdrowym chłopczykiem więc doszło do nas, że możemy starać się o braciszka dla Niego bo przecież mamy już dziecko. Wy jesteście młodzi, poronienia się zdarzają i w zasadzie coraz częściej, nie wnikajcie. Czasami działa sama natura choć brzmi to niesłychanie okrutnie. Teraz sobie odpoczywaj, nie zadręczaj się.
kaa ja juz nie wiem o czym w sumie mam myslec czy o tych wynikach ktore sa dobre czy zle cos zrobilam ze poroniam jak sie okaze ze nie bedzie dysplazji w kolejnych wynikach tak jak w wycinkach to sie bedziemy starac o kolejne bo uz sie nastawilam na bycie mama :( ale jeszcze pare mieiecy musze poczekac ....
czipsowa zastanawiasz się teraz o przyczynie poronienia czy o cytologii? Zła cytologia może mieć wiele przyczyn podobnie jak poronienie na tak wczesnym etapie.Wiem z własnego doświadczenia,że nie można zamknąć tematu i iść do przodu tak po prostu ale rozmyślając o powodach i czy to nasza wina bo można się zapętlić i powoli wariować albo zwariować. Ty musisz teraz dość do siebie, pewnie to samo mówią lekarze. Trzymaj się!
kaa wiesz co nie wiem cy czytalas wczesniejsz posty le pobrali mi 3 wycinki z tarczy o srednicy lacznej 0,7 cm i wyszkobiny z szyjki 0,2 cm i te wycinki bez cech dysplastycznych wynik p16 i k 67 ujemny cyli na poziomie komorkowym zero zmian wiec nie wiem co mam o tym myslec ale dzis w szpitlu pani powiedziala ze rownie dobrze moglbyc stan zapalny dlatego tak wyszlo ??