Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • hejka. Ja znam mase dziewczyn po raku szyjki macicy które stosuja htz. Lekarze dali zgodę,  odradzaja gdy rak jest hormonozalezny. Wiadomo częściej trzeba badać piersi. Jednak 28 latki z menopauza to im musi byc naprawdę ciężko stąd terapia htz. Ale tak jak pisze jest zgoda od lekarza. 

• 6 lat temu

Zania1313 u mnie niestety trwa to dłużej, szkoda.  Muszę wytrwać.  Pozdrawiam Cię serdecznie :)

• Ja wynik płynnej miałam po niecałym tygodniu :-)

• 6 lat temu

Jednak zrobiłam cytologię dzisiaj,  lekarka która mi ją pobierała trochę mnie pocieszyła, powiedziała, że przyczyną plamień kontaktowych mogą być urazy pochwy których lekarz nie jest w stanie stwierdzić, bo pochwa wewnątrz ma wiele fałdek i załamań. Dziwnie na mnie patrzyła gdy powiedziałam jej o swoich obawach. Pobrała płynną cytologię, oby wyszła, bo w kanale było sporo ciemnej krwi, która mi tam zalega długo jeszcze po okresie. 😕 Ale podobno ta płynna oddziela ewentualne zanieczyszczenia i śluz od komórek i dlatego właśnie jej wynik jest bardziej miarodajny. Przede mną 10 dni oczekiwania... 

• 6 lat temu

pella, nie dźwigaj tylko. Trafiłaś na dobrą placówkę, szybko dostaniesz wyniki, to dobrze. Masz powody do zadowolenia, już po zabiegu  😁

• 6 lat temu

Jestem juz od dwoch godzin w domu.Nic mnie nie boli i dobrze sie czuje.Mialam konizacje leep loop i skrobanie kanalu,ponoc to skrobanie robia przy konizacji rutynowo.Dobrze pamietalam to skrobanie ale nie myslalam ze maja na mysli kanal bo wszedzie nazywaja to lyzeczkowaniem a ja juz to mialam.Ja po tej konizacji wynik mam miec od10 do 14 dni roboczych.Jestescie kochane,jak dobrze bylo dzis wiedziec ze od rana bylyscie zemna.Dziekuje Wam,wiem ze w tych ciezkich chwilach mozna na Was kochane liczyc,wesprzecie,wytlumaczycie.

• 6 lat temu

A ja czekałam krótko ale gdybym miała otrzymać dobry wynik to mogłabym poczekać jeszcze dłużej niż 3 tygodnie, do mnie niestety zatelefonowali sami bo wynik był zły.

• 6 lat temu

ja czekałam trzy tygodnie

• Ja po konizacji byłam dobę na obserwacji i wyszłam kolejnego dnia. Lekarze mówili, że jest ryzyko krawień więc wolą mieć mnie na oku. 😉

Powiedzcie mi proszę jak długo po konizacji można czekać na wyniki. Wróciłam do pracy i czas biegnie szybciej, ale już się niecierpliwię. 

Pella dobrze, że już po wszystkim. Czekam na informacje jak się czujesz 😉

• 6 lat temu

trzymaj się pella  ☺💪

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat