Agatta, to już za kilka godzin będziesz miała zabieg już za sobą i będziesz dochodzić do siebie. Będę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie.
Mi dopiero teraz (po 3.w nocy) odpuszcza bol glowy i mdłości. Okropne uczucie. Nie wiem czy to przez narkozę czy przez stres, a może przez jedno i drugie, ale dawno tak słabo się nie czułam. Też tak miałyście po narkozie?
Jest coś mnie zastanawia : na wypisie w rozpoznaniu mam napisane m.in N87.2 - Nasilona dysplazja szyjki macicy, niesklasyfikowana gdzie indzie. Czy to oznacza, że lekarz przy pobieraniu wycinków zauważył jakąś dużą zmianę? I co to oznacza w ogóle? Z cytologii miałam LSIL, a ta nasilona dysplazja to byłaby już HSIL lub coś gorszego?
Wiem, że trzeba poczekać na wyniki hist-pat, ale tak się tylko zastanawiam w czym rzecz.
Jako, że Wy tu jesteście skarbnicą wiedzy w tych tematach, to może coś mi rozjasnicie.
Hej dziewczyny. Moja akcja dziś odwołana. Już byłam gotowa na przejazd na sale operacyjna ale coś pilnego wyszło i mnie przesunęli na jutro rano 🙄 tak wiec jutro ponowny strach i emocje wszelkie temu towarzyszące.
Barbara, cieszę się, ze Ty już po. Teraz tylko fajny wynik i pełna radość ☺️
Agatta, życzę powodzenia. Ja właśnie czekam na oddziale na pobranie wycinków i abrazję. Już mnie zawenflonowali i teraz czekam na swoją kolej. To prawda, czekanie jest najgorsze. Głowa też mnie rozbolała z tego wszystkiego.
Truskawka napisał:
Dziewczyny a ja mam pytanie bo już chyba mam mętlik w głowie. W cytologii wyszło mi LSIL tak jak wcześniej pisałam i mam stwierdzony typ wirusa HPV 16. Ale wy jako niezawodne pocieszycielki pisałyscie, że jest to wyleczalne. Ale tylko konizacja wchodzi w grę czy są inne sposoby? Dzisiaj mam wizytę u lekarza na smarowanie tym kremem i tak mnie naszło żeby Was zapytać.
Jestem w dokładnie takiej samej sytuacji, w cytologii wyszło mi LSIL, po genotypowaniu wyszedł HPV 16. Moja ginekolog zleciła mi jeszcze dodatkowe badanie CINTEC i niestety wynik dodatni, co oznacza, że to przewlekłe zakazenie. W piatek w przyszlym tygodniu mam wizytę lekarza onkologa i zobaczymy co dalej. Ciekawa jestem ile obecnie czeka się na zabieg?
Dziewczyny a ja mam pytanie bo już chyba mam mętlik w głowie. W cytologii wyszło mi LSIL tak jak wcześniej pisałam i mam stwierdzony typ wirusa HPV 16. Ale wy jako niezawodne pocieszycielki pisałyscie, że jest to wyleczalne. Ale tylko konizacja wchodzi w grę czy są inne sposoby? Dzisiaj mam wizytę u lekarza na smarowanie tym kremem i tak mnie naszło żeby Was zapytać.