Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • to ja miałam na Bielanach TK i RM, jutro ide do dr pokazać mu wyniki…Ja to inaczej bo z kartà Dilo - pchajà mnie szybko z wizytami

• maja odezwij sie

• maja ginekolog mi powiedział, że mogą powtarzać zabieg bo jak robią laserem - to spalają tkanki i nie wiedzą ile jest zdrowej a ile chorej…

Dlatego chcą mieć pewnośç…

Napisałam do Ciebie prywatna wiadomosc.

• Justynabnzk napisał:

maja odezwij sie

Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko ok! 

• Maja się nie odzywa. Oby wszystko było ok 

Ja odebrałam wkoncu wyniki cytologii po konizacji.. Nie stwierdza się cech srodnablonkowej neoplazji ani nowotworu złośliwego. Stwierdza się inne zmiany nienowotworowe związane z zapaleniem  AI BII CIIa1

• 1 rok temu

Hej dziewczyny . Jestem tu nowa . 

Jestem właśnie po biopsji i kolpo. Czekam na wyniki i nie wiem co myśleć . 

Opis kolpo to duże ognisko gęstego zbielenia i grubego punkcikowania na wardze przedniej szyjki oraz ognisko cienkiego zbielenia na wardze tylnej . Czy któraś z was może miała też taki opis i może podzielić się swoją historią co wykazała biopsja ? 

• 1 rok temu

Hej dziewczyny . Jestem tu nowa . 

Jestem właśnie po biopsji i kolpo. Czekam na wyniki i nie wiem co myśleć . 

Opis kolpo to duże ognisko gęstego zbielenia i grubego punkcikowania na wardze przedniej szyjki oraz ognisko cienkiego zbielenia na wardze tylnej . Czy któraś z was może miała też taki opis i może podzielić się swoją historią co wykazała biopsja ? 

• witaj,ja w kolposkopii miałam płytkie ,niewielki  zbielenie wskazujące na lsil a w wycinkach wyszło hsil.takze chyba niema reguły.

• 1 rok temu
    Ok . Czyli może być gorzej po biopsji :) szukam kogoś kto miał również taki opis i jak to się dalej potoczyło ... Staram się o dziecko od 4 lat i obawiam się że to będzie koniec moich marzeń ... Do wyników biopsji włosy sobie z głowy wyrwę . Czy powinnam zrobić na własną rękę jakieś badania na HPV ? Lub inne ?
  • może być tez"wdruga stronę ",były takie przypadki. Spokojnie,jeśli potwierdzi hasil to  czekala cie konizacja,niema po niej przeciwskazań do zajścia w ciążę.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat