Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Uffff... A już się bałam,że forum jest w agonii albo,co gorsze,całkiem zdechło :-(. Polubiłam Was wszystkie,przyzwyczaiłam się,że zawsze jesteście-a tu nagle jakaś cisza! Tak nie może być! Kasia79 jestem za! Kropeczka dobra rzecz! Cokolwiek...
Agasia- przygnębiaj nas,przygnębiaj! Po to też jesteśmy! A wiesz na pewno,że w kupie raźniej! W kupie w sensie w gromadzie ;-).
Kasia73 a co ma znaczyć: "niby ok,a jednak..."? Skoro wracasz do pracy to jest ok! Nikt choremu nie pozwoli pracować! Egzaminy zaliczasz,więc możesz być z siebie dumna. Mój syneczek też tegoroczny maturzysta,więc póki co jego egzaminy to temat nr 1 w domu. A u mnie pogoda w swojej brzydocie przechodzi samą siebie :-(. Czekam na słonko! Pozdrawiam cieplutko!
-
Cześć dziewczyny!
Czytam Was nocami, tylko nie mam siły pisać.
Wszystko niby ok, a jednak.....
Syn pisał maturę, córa w szpitalu po wycięciu migdałów.
Ja zaliczam egzaminy na uczelni i czekam cierpliwie na usg piersi i biopsje guzków.
Za chwilę powrót do pracy, a ja wogóle nie mam na to ochoty.
No i pogoda u mnie dziś- butelkowa!
Pozdrawiam!
-
Witam ,czasami są takie dni,wiem po sobie że czytam a nie piszę może i inne ta mają?
Jak mnie przydusza dół to nie chcę przygnębiać innych stad moja czasami cisza.Takie ja mam wytłumaczenie.
Też się policzyłam.Już drugi raz.W zeszłym roku z córcią,niestety w tym już nie.
Znowu mi źle.
-
Ufff....
Witaj Doris :-)
Cisza............ to prawda i już zaczęłam się martwić.
Nasze aktywne dziewuszki zniknęły gdzieś i to wszystkie na raz :-(
Skrobnijcie cokolwiek, postawcie chociaż kropeczkę,żeby było wiadomo że byłyście na forum.
Pozdrawiam Was serdecznie i czekam na "kropeczki" ;-)
-
Czółko! A co tu taka cisza jak makiem zasiał! :-( Odzywajcie się,kobietki! Pozdrawiam
-
Witajcie kobietki.
Wskoczyłam "policzyć się" i sprawdzić co u Was słychać. Jednak zastałam ciszę.
Mam nadzieję ,że ta cisza spowodowana jest spacerami, wypoczywaniem i samymi dobrymi rzeczami.
Pozdrawiam Was cieplutko.
-
Kasia79, dobre pytanie! Pierwszy raz usg miała ok 1 roku po skończeniu leczenia. Wysłała mnie na nie moja pani doktor od radioterapii u której byłam na prywatnej wizycie. Drugi raz takie kompleksowe badanie zrobił mi ginekolog,kiedy miałam jakieś niewielkie zapalenie gdzieś tam. Było to chyba 3 lata temu. Poza tym nikt nie sugerował,że powinnam robić jakikolwiek badania :-(. Dopiero teraz mam zlecone usg. Ale o kosteczki sama się upomnę,chociaż nienawidzę stawiać się w pozycji żebrzącego petenta.
Pozdrawiam cieplutko :-) !!!!!!
-
To mnie wkurza, że to my mamy pilnować i prosić o skierowania na badania -tak jak by nie można tego ustalić według jakiegoś standardu, że co płl roku to badania, co roku tamto itd.
-
Witajcie.
Nie prosiłam o skierowanie,nawet nie wspomniałam o kosteczkach-szczerze to jedna z ostatnich rzeczy o jakich myślałam, lekarz sam z siebie powiedział że musimy zająć się gnatkami i sam z siebie wypisał skierowanie na badanko.
Jak wcześnie wspominałam, hormonów nie przyjmuje -nie mogę przez paskuda-łatam braki "pluskwicą groniastą" ;-) czyli Renifemin.
Doris , jak najbardziej zapytaj lekarza przy następnej wizycie o skierowanie na osteoporozę.
I mam do Ciebie pytanie-jak często robisz USG miednicy mniejszej i jamy brzusznej?
Pozdrawiam
-
doris42
O takie sprawy to sama musisz już dbać tzn,dopytywać się i prosić o skierowania na badania.
Bo wiesz jak to jest z tymi naszymi "szybkościowymi wizytami".
Pozdrawiam