Bądz dobrej mysli : *
CZy któraś z Was miała takie wyniki i zaleceniem była amputacja części szyjki macicy jako zabieg operacyjny?
Dzisiaj byłam u swojej ginekolog, jako ,że już rodziłam stwierdziła,że te wyniki kwalifikują mnie do zabiegu operacyjnego amputacji szyjki macicy(części), że konizacja nie wchodzi w grę.
Mialam podobny wynik, ale jednak nie taki sam. Tylko mi z wycinków nie zrobili barwienia p 16....miałam CINTEC PLUS dodatni z cytologii. Zaufaj lekarce albo jeśli masz wątpliwości to skonsultuj jeszcze z innym lekarzem. Choć lekarze potrafią namieszać i różne zalecenia dawać odnośnie leczenia.
Joannna napisał:Mialam podobny wynik, ale jednak nie taki sam. Tylko mi z wycinków nie zrobili barwienia p 16....miałam CINTEC PLUS dodatni z cytologii. Zaufaj lekarce albo jeśli masz wątpliwości to skonsultuj jeszcze z innym lekarzem. Choć lekarze potrafią namieszać i różne zalecenia dawać odnośnie leczenia.
Dziękuję za odpowiedź
Hej:) na cyto czekam, bedzie w tym tygodniu. W zeszly wtorek odebralam test na hpv i wyszedl:/ nie ten 16 i 18, ale jakiś inny onkogenny, nie wiem jednak jaki. Mam dzwonic po wyniki cyto w tym tyg i umawiamy sie na konizacje. O szczepieniu nic nie powiedzial tym razem tylko, ze tniemy ten lsil. Dam znac jak wyszla cyto. Kolposkopia ze stycznia potwierdzila lsil. Dziekuje za myśli o mnie:) jak u Was?
Krewetka napisał:Hej:) na cyto czekam, bedzie w tym tygodniu. W zeszly wtorek odebralam test na hpv i wyszedl:/ nie ten 16 i 18, ale jakiś inny onkogenny, nie wiem jednak jaki. Mam dzwonic po wyniki cyto w tym tyg i umawiamy sie na konizacje. O szczepieniu nic nie powiedzial tym razem tylko, ze tniemy ten lsil. Dam znac jak wyszla cyto. Kolposkopia ze stycznia potwierdzila lsil. Dziekuje za myśli o mnie:) jak u Was?
I jak cyto ? :)