hej Anna! Nie martw się na zapas, parcie na pęcherz ja też miałam (na długo przed wykryciem całego szajsu) i wyszukałam w necie, że to może być efekt stanu zapalnego (cervicitis), które może być wywołane wirusem HPV - które też zresztą mi wyszło na kolpo. Potem miałam robiony tomograf i rezonans i absolutnie nie było przerzutów, wszystko czyste. Zaawansowany rak daje też wiele innych objawów - krwawienie poza miesiączką, po stosunku, ból etc. Parcie na pęcherz może też być po prostu infekcją dróg mocznych. A ból pleców… mnie nawalają jak zaniedbam sport i zalegnę na kanapie albo się źle wyśpię, także nie panikuj. Będzie dobrze! 🙂 trzymam kciuki za dobre wyniki!
Witam...tak w skrócie. W lipcu mialam cytologie IIIgr/ LSIL. W pazdzierniku powtorka - IV gr/HSIL. Niestety wynik dotarl dopiero w lutym. Półtora tygodnia temu mialam abrazje i pobrane wycinki. Czekam na wynik...wiem, że nie ma sensu uprawiać czarnowidztwa itp. Po prostu czasami mam wrazenie ze czekanie mnie dobije. Nie wiem czego się spodziewać😐
Witam wszystkie Panie, jestem studentką studiów na kierunku pielęgniarstwo. Pisze pracę dyplomową na temat raka szyjki macicy. Moja praca to będzie opis przypadku. Czy któraś z Pań udostępniłaby mi dokumentację medyczną (kartę wypisową, wynik badania cytologicznego oraz zastosowane leczenie) oczywiście bez danych osobowych.