Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    elza

w sumie to lekarz powiedziala ze taka juz jestem :/ wogole powiedziala ze moje serce zaszybko bije (biore na to leki ale nie pomagaja) wczoraj lekarz zwiekszyla mi dawke i mam czekac - normalnie jak nie urok to sraczka !!!
    kazala nauczyc mi sie radzic ze stresem - tylko ze ja nawet nie wiem kiedy sie tak stresuje
  • 12 lat temu
    bania1
    dziękuję za wiadomość, .życzę słonecznego i miłego dnia
  • 12 lat temu
    Witam
    Iga w Polsce nie dostaje się renty nawet jak się ma raka tarczycy przynajmniej ja nie dostałam nie wiem jak inni a co do terminów to do mnie ja leczę się w Warszawie zawsze dzwonią ze szpitala i sami potwierdzają termin nie wiem jakie zwyczaje panują gdzieś indziej
    Ona to teraz trzymam kciuki żeby wyniki były super i wszystko dobrze sie skończyło
    Pozdrawiam całą forumową gromadkę miłego dnia
  • 12 lat temu
    Dziewczyny ja nie pracuję, ale ciekawa jestem jak to jest w Polsce, bo moja kuzynka w Niemczech miała wycięta tarczycę i ma rentę juz od kilku lat, na to schorzenie.,pozdrawiam
  • 12 lat temu
    cześć dziewczyny, zastanawiam się czy przed wyznaczonym 2 -gim terminem na jodowanie (Zgierz) trzeba powiadomić szpital na kilka dni wczesniej. że sie przyjeżdża? czy też termin na pierwszym wypisie jest rejestracją na dany dzień? czy ktoś juz jest po 2gim jodowaniu?? pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Ona a co z twoją "nerwowością"? Ustalili co jest przyczyną? Bo jesli masz rzadziej kontrole to znaczy że jest ok:)).
    Fasola no właśnie -najważniejsze oderwać myśli-zająć czymś głowe!
  • 12 lat temu
    a z tym odliczaniem to sama sie zastanawiam czemu tak jest ze jak wchodze na forum i klikne - to liczy mnie znowu :/
  • 12 lat temu
    jestem juz :) porobilam badania i wyniki beda w srode :) lekarz powiedziala ze na usg moge chodzic juz co roku a nie pol :)
  • Dziewczyny zwróciłam uwagę na fakt, że podczas majówki w górach nic mnie nie bolało :)
    Pogodę mieliśmy super. Wyskoczyliśmy nawet do Tatralandi na Słowację. Na prawdę nie chciało mi się wracać.

No i właśnie zapomniałam o wszystkim :)) I może to racja. Że trzeba się skupiać tylko na tym co nam sprawia przyjemność. Psychika najważniejsza :D

Pozdrawiam
  • ona26

już mnie kciuki bolą od tego trzymania :))

o co chodzi w tym liczeniem? bo widzę, że mogę sobie klikać tyle razy ile ma ochotę i ciągle mnie liczy :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat