Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
hej dziewczyny,
jestem wreszcie przed biopsją (na sobotę) i dzisiaj odebrałam moje aktualne TSh. Co ciekawe względem poprzedniego (z początku lutego) spadło z 2,6 do 1,59. Czy którejś z Was też TSH tak szybko obniżyło się? Czy to raczej dobrze, czy źle mając na uwadze posiadanie mojego farfocla?
-
Nie, nic wspólnego z chorobą tarczycy. Po operacji nie mówiła i wtedy lekarz foniatra zabronił mi wszelkiego wysiłku z porodem naturalnym włącznie. Po pięciu latach od operacji, mimo iż struny pracują normalnie to było za duże ryzyko, że znowu nie będę mówić albo zacznę się dusić przy wysiłku w czasie porodu - dlatego tylko i wyłącznie była cesarka.
-
kasia
sorry ze pytam ale czy cesarka miala cos wspolnech o choroba tarczycy ?
-
marzuska,
ja miałam contratubex, a po cesarce polecono mi cicatridinę krem.
Ona,
zaciskam mocno kciukasy.
-
czesc dziewczyny pare tyg,temu ktos pisal,ze jest jakas nowa masc na blizny mozecie mi przypomniec jaka to byla nazwa lub polecic jakas skuteczna pozdrawiam
-
kobitki trzymajcie za mnie kciuki - ide dzisiaj na 24 godzinne badanie serca (mam z nim problem) oby nic nie wykryli
-
witam wszystkich,
ja wiem ze tematow zwiazanych z jodowaniem bylo tu wiele, ale wlasnie sama wybieram sie na "diagnostyke izotopową" do gliwic, i kompletnie nie wiem co ze soba zabrac. bo: czy to bedzie tylko scyntografia czy podanie jodu, czy jesli jodowanie to zabrac jakies osobiste rzeczy? czy ktos z was moglby mi powiedziec cos na ten temat, bo na oddzial jakos nie moge sie dodzwonic. pozdrawiam jorkga.
-
Witaj Pablo!!!
blog oczywiście świetny,czytelny i jak najbardziej zrozumiały w 100%.Dawno mnie nie było tutaj,ponieważ walka wciaż trwa niestety:(ale od zeszłego roku podjęłam leczenie właśnie lekiem o nazwie Vandetanib,wspomniałeś ,że nie ma go w polsce ,ale duża szansa ,że nie długo się pojawi, ja na takie leczenie się cudem zakwalifikowałam:) ogromna nadzieja!!! pozdrawiam serdecznie....cytat>
Użytkownik @bania1 napisał:
Do Pablo Fajny blog jak dla mnie całkiem do rzeczy kochani miłego odpoczynku pozdrawiam
-
tab anty nie biore juz pol roku
-
nerek nie sprawdzali ale wszyscy lekarze (a bylam juz u wielu) twierdza ze moje cisnienie to sprawka stresu :/ nie mam jakos bardzo wysokiego cisnienia ale teraz staram sie zrobic z tym porzadek - cisnienie skacze mi od 2007 roku narazie nie bede robila dodatkowych badan najwazniejsze to zbic cisnienie a potem zajme sie reszta